A sri lankai mosolygó, kíváncsi szemek után most közönyös és üres tekintetű zombik merednek maguk elé a londoni metró északi vonalán.

Jól öltözöttek, mondhatnánk, hogy mindenük megvan, de Sri Lanka után most úgy tűnik, mintha jóval szegényebbek lennének, mint azok a férfiak, akik a dzsungel közepén a bányában éhbérért dolgoznak életveszélyben, hogy felhozzák a londoni metró utasainak az opált és a zafírt, a nagykereskedelmi ár három százalékáért. És ha találnak egy drágakövet, rohannak a piacra, hogy másnap már biciklivel jöhessenek a bányába.

Londonban most nem biciklizik senki, 2 fok van, metróznak. Egy férfi kínosan próbál érdeklődést erőltetni az arcára a mellette ülő nő iránt, nyilván még el kell jutni az ágyig. Ez az egyetlen ambíció, amit találok a metrókocsiban. A nő fülén hatszázfontos fülbevaló lifeg, megértőn mosolyog a férfira.

Ez a nő legalább nincs körülmetélve - védem magamban az On The Spot-utak után mindig védhetetlennek tűnő kontinensemet -, mint azok a lányok, akik a mellettem ülő magányos nő kígyóbőrtáskáját varrták vagy mint akik a ma éjjeli boldogságpótló csokoládéadagján dolgoztak. (Miközben a londoni utasok kedvenc rocksztárjai - akikről egyébként Afrika szegényebb részein még életükben nem hallottak az emberek - a fekete kontinensért és a fair tradeért "küzdenek" a legnagyobb magazinok címlapjain, a fejlődő országok jó része másra sem vár, mint hogy jól kihasználják, hiszen ez az egyetlen esélye a túlélésre rövid távon, a kisembernek és az országnak is.

Mindenesetre mi, luxusmegrendelők bizonyosan százszor magasabb életszínvonalon tengetjük mindennapjainkat, de a legális rabszolgáink kétségkívül sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. Ezt orvosolandó rendezhetnénk vidámságvásárt vagy mosolyakciót, a zafír és a csoki mellé minden kizsákmányolt boldog küldjön egy mosolyt a civilizált depisnek. Mondjuk plusz tízszázalékért! Na?

Addig minden marad a régiben, nekünk meg van miről forgatnunk. Hogy az a néhány európai eszeveszett, aki valami megmagyarázhatatlan okból zargatni akarja a nyugati lelkiismeretét, megtehesse. A februári, etióp adással szintén lesz alkalma rá.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr891678686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása