Utolsó kommentek:

On the Spot 2014.02.19. 18:16:08

@satibi: Nem maradt abba :) Jövő szerdán folytatódik az M1-en például az On The Spot: Diktátorok gyermekei széria Fidel Castro lányával!
Részletek itt: www.facebook.com/onthespot.spektrum

Bejegyzés: New York: George Pataki

satibi 2014.02.19. 18:14:18

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy csak most találkoztam az On the spot-tal, a Spektrumon adott new-yorki multikulti epizódban. Zseniális, könnyfakasztó és reménykeltő. Vajon miért maradt abba? Ha pénz hiány az oka, gyűjtést kellene szervezni. Az emberek, egymás megismerésének nem lehet a pénzhiány az akadálya. és a téma sose fújhat ki.

Bejegyzés: New York: George Pataki

szAbI 2014.01.22. 15:17:35

Sziasztok!
Valaki nem tudná esetleg, hogy mi a zene ami bejön kb 10 percnél a muszlim öregnél?

Bejegyzés: New York: George Pataki

Közbiztonság Szilárd 2014.01.22. 15:16:59

@Mateahos:
Nem hát.

Kb. mint a német turistáknak a csikósbemutató a Hortobágyon.

Bejegyzés: Szuri törzs, Kenya és Szudán határán I.

pentye 2014.01.22. 15:16:05

@sunwind: az utolsó mondatoddal sajnos én is picit egyetértek. Mintha a mennyiség a minőség rovására ment volna az utóbbi egy, másfél évben. De lehet az is, hogy az előző évad(ok) túl magasra tették bennem a mércét. Ettől függetlenül meg fogom nézni valószínűleg ezt a részt és a következőket is reménykedve abban, hogy ismét olyasmit láthatok a készítőktől, amit várok:)

és maradok ezentúl is hű rajongó, hiszen szinte már függővé váltam, így nehéz leszoknom még így is:P

Bejegyzés: India - Love Commando

sunwind 2014.01.22. 15:15:41

Indiában a nyugaton szokásos közvélekedéssel szemben nem a szerelmet tartják a házasságok alapjának.
A családot, mint a társadalom alapegységét igen komoly erőnek, igen fontos entitásnak tekintik, ezért mielőtt két fiatal egybekel, hosszú és bonyolult kiválasztási és ismerkedési folyamaton mennek keresztül, nemcsak ők maguk, de a családjuk, a környezetük is. Mielőtt két fiatal egybekel, gondosan mérlegelik (ők maguk és a családjuk is), hogy illenek-e egymáshoz ők maguk, a gyereknevelési elveik, a hobbijaik, az érdeklődési köreik, az életcéljaik, átgondolják, hogy képesek lesznek-e majd együtt élni, problémákat együtt megoldani, hogy a két család mennyire képes kooperálni, stb.

Arányaiban nagyjából pont ugyanannyi erőszakos papa-mama, deprimáló család található ott is, mint pl. Magyarországon. Nyilván ott is vannak gyerekeikre akaratukat erőszakkal rákényszeríteni próbáló szülők, éppúgy, ahogy itthon.

Vicces mondat: "Évente több mint ezer becsületgyilkosság történik Indiában."
Főleg az után vicces olvasni ezt a mondatot, hogy az elmúlt hetekben megtanulhattuk hogy kis, ámde fejlett kultúrájú hazánkban hetente egy nő, vagy gyerek hal meg családon belüli bántalmazás következményeként. Persze az évi ezer haláleset Indiában sok, az egy is sok lenne. De arányaiban (az ország lakosságszámához viszonyítva) ez jóval kevesebb, mint az itthoni heti egy.

Hátrább az agarakkal, magát civilizált(abb)nak hívő nyugat, mert rengeteg tanulni való volna keleten (is), ha képesek lennénk nem előítélettel hallgatni és figyelni, hanem valódi nyitottsággal, kíváncsisággal..

Bejegyzés: India - Love Commando

Dezső bácsi 2014.01.22. 15:14:52

Bocsánat, de engem nagyon bosszant hogy a feliratok jó része olvashatatlan. Világos háttér előtt fehér betűs szöveg...Tényleg nincs ott egy rendes vágó? Vagy elég volna, aki törődik a balfék nézőkkel, hát ha nem tud angolul.

Bejegyzés: India - Love Commando

rooklin 2014.01.22. 15:09:49

@sunwind: Ó, hát szépeket mesélni a feleségemről, azt én is nagyon tudok, hát még újkorában miket tudtam volna! Nem kell ahhoz Indiába menni komám, én is irigylésreméltóan szép kapcsolatban éltem a friss feleségemmel.

Amúgy jó szöveg, jót röhögtem.

Bejegyzés: India - Love Commando

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2014.01.22. 15:09:19

Hello,
Meg tudnátok mondani, hogy a teljes adás videójában 2:14 és 2:30 között milyen zene szól?:)
www.youtube.com/watch?v=P7pLWKYhqcI
Előre is köszi!

Bejegyzés: New York: George Pataki

mindenhova 2014.01.22. 15:08:56

Bár rengeteget olvasok, ez a történet kimaradt az életemből amikor pont aktuális volt. (Most is egy másik cikk kapcsán jutottam el ide.)
Nem olvastam el a commenteket, ennek elsődleges oka, h. mára megcsömörlöttem a magyar hozzászólóktól, mindenki sejtheti miért.

A klasszikus kérdés persze felmerült bennem is, minek megy valaki oda,(valószínűleg mert dolga volt) az viszont semmiképp, h. megérdemelte. Nyilvánvalóan súlyos hiba a kellő körültekintés elmaradása, a helyi kultúra figyelmen kívül hagyása, nem ismerése, így az ezekből adódó tudás hiánya. Nyilván nem vagytok katonák, felderítők, nincs meg minden tudásotok az ilyen terepen való mozgáshoz, viszont lehetnek kapcsolataitok akik segíthetnek, pl. amikor nem fogadtátok el a helyi újságíró közvetítését a tálibokkal való interjúhoz. Ilyen helyzetekben nem kicsit, nagyon oda kell figyelni a járulékos veszélyekre. És hogy ne csak utólagos okoskodásnak tűnjön az általam leírtak, a jövőre való biztonságotok érdekében javasolnám, h. a költségvetésetekből szorítsatok ki egy biztonsági szakemberre, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezvén képes koordinálni, megtervezni az életeteknek azt a részét, amire szemmel láthatóan ti nem vagytok képesek, hiszen nem ez a munkátok, feladatotok. Autót "bárki" tud vezetni, főzni is, mint ahogy képes megtanulni kamerát kezelni vagy számítógépet, viszonylag rövid idő alatt. A biztonsági kérdés viszont egy olyan bonyolult és összetett terület, amit hosszú évek tapasztalatával lehet csak elsajátítani méghozzá úgy, h. közben alig foglalkozunk mással. Akik folyton veszélyes helyeken mozognak, szükségük van ilyen szolgáltatásra. Ha valaki nem ismeri ezt fel, különböző okokra hivatkozva megkerüli, vagy tudatosan kihagyja, probléma esetén egyedül marad, és csak a szerencséjében bízhat. Át lehet futni sokszor a villamos előtt úgy, h. nem üt el. Akár, nagyon sokszor. Amíg el nem üt.

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

zdyzs 2014.01.22. 15:07:19

@sunwind: Jól összefoglaltad hogyan állnak hozzá a házassághoz a indiaiak. Még annyit tennék hozzá, hogy itt mindenki gyermekkorától úgy nő fel, hogy az istenek fogják megtalálni neki a megfelelő párt (a szülök tevékenységén keresztül). Nem nekik kell azt keresgélni. Ezért az emberek nagy része mikor házasságot köt, azt az istenek akaratának tartja. Mivel azzal senki nem szeret szembe menni, általában azon dolgoznak, működjön a kapcsolat és szeretetben éljék le párjukkal az életüket, még akkor is ha az esküvő napján látják meg egymást.

Igaz itt sem működik ez mindig, de ahogy én látom, semmivel sem működik rosszabbul, mint nálunk a szerelmi házasságok. Egyszerűen csak más metódus alapján állnak hozzá.

Bejegyzés: India - Love Commando

Provokat Úr 2014.01.22. 15:07:08

@Nűnű: A mi szempontjaink szerint a csiklócsonkítás barbarizmus. Az övék szerint az barbár dolog, ha nincs megcsonkítva egy lány. Mi alapján lehet eldönteni, hogy kinek van igaza? Általánosságban, objektíven, sehogy. Abszolút igazság nincs, van a mi igazságunk és van mások igazsága. Ha egybeesik, fasza. Ha nem, akkor általában az erősebb rákényszeríti saját igazságát a gyengébbre. De attól még az nem lesz abszolút igaz.

@Elhárított királycsel: Igazad van a mi szemünkben embert ölni mindenképpen bűn. Mert így nőttünk fel, így tanultuk. Ha nem ezt szívtuk volna magunkba az anyatejjel, akkor lehet, hogy Te is úgy gondolnád, a család becsülete többet ér mint a gyermeked élete. Én sem értek egyet vele, de látom, hogy másoknak ez a saját igazságuk. Nem látok olyan abszolút indokot, amely alapján ki lehetne jelenteni melyik az "igaz"

Bejegyzés: India - Love Commando

Tarquinius Imperator 2013.11.23. 17:51:40

Nagyon tetszett tegnap a pápuás rész, különösen Are bácsi és tradicionális szemlélete.

"Are bácsinak öt felesége volt, ebből egyet az apjának ajándékozott."

Ezen az idézeten pedig tegnap óta nevetünk. :)

Bejegyzés: Dani törzs, Pápua

NemNick 2013.10.16. 15:38:07

@hallari: Azért 2006-ban viszonylag kevés erőszaktevés vagy kísérlete történt.

Konkrétan egyről sem tudok.

Ne keverd a szezont a fazonnal - vagy ne csúsztass, ha úgy tetszik.

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 15:37:31

@Vaddi: "az ottani férfiak jelentős részének egy olyan kép él a fejében, hogy a nem-muzulmán fehér nő szabad préda: bármikor, bárkivel szexel érzelmek nélkül, nem kell tisztelni, mert pogány állat, elég használni. "

mondjuk ehhez érdemes hozzátenni, hogy milyen a nyugati (pop)kultúra. minden filmben van szex, minden énekesnő, színésznő mint a prosti, ezeknek jelentős nézőtáboruk van, ezt látják ezek az analfabéta cigányok. ez is rájátszik, hogy azt gondolják, minden fehér nő prosti.

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.16. 15:37:27

@tildy:): és mit csináljon a nyugati np? írjon a képviselőjének, hoyg az meg majd mondja a kormánfőnek, hogyha legközelebb egyiptoymban jár, adja tovább az illetékesnek? vagy írjunk mindannyian az egyiptomi nagykövetségnek?

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

borzimorzi 2013.10.16. 15:37:14

@vágtázó halottkém: Minden emberi populációban nagyjából ugyanannyi lány születik, mint fiú. Ahol a gazdag embereknek akár 4 felesége is lehet, ott törvényszerű, hogy egy csomó férfinek nem jut nő. Prosti sincs, menyecskézés sincs, mert az iszlám országokban a prostitúciót is és a házasságtörést is halállal büntetik. Nincs kiút, ettől őrülnek meg. De ez nem a mi hibánk. Nekik kell rendbetenniük a kultúrájukat és a törvényeiket, nem nekünk. És nem vagyunk kötelesek eltűrni, hogy ezek elárasszák Európát is, és ide is behurcolják a barbarizmusukat, a nőgyűlöletüket és az agresszivitásukat. Németországban napirenden vannak a "becsületgyilkosságok" a muszlim bevándorlók között. Angliában kislányokat kábítanak el és erőszakolnak meg csapatostul a drágalátos muszlimok Birminghamben. De már itthon, Debrecenben is molesztálnak magyar nőket!

Ki kell mondani végre, hogy a muszlim bevándorlók itt Európában nemkívánatosak. Maradjanak otthon!

Mégiscsak kabaré, hogy a szavazatvadász politikusaink olyan hordákat szabadítanak ránk, amelyek át vannak itatva nőgyűlölettel, és szabad prédának tekintik az európai kontinens őslakosságának felét, csak mert nőnemű és fehér bőrű? Elég legyen ebből!

Oldják meg a problémáikat otthon! Nem a mi hibánk, hogy túlnépesedéssel és eszetlen agresszióval poklot csinálnak a saját országaikból. Minden muszlim országban ez van, ahová csak néztek. Kivéve a leggazdagabb olajosokat, mert ott állampolgári jogon mindenki annyi fizetést kap a semmiért is, hogy bucira hízik belőle és esze ágában sincsen felemelni a fenekét. Az összes többi muszlim országban csak agresszió, nőgyűlölet és erőszak van. Egyiptomban napi rendszerességgel rabolják el az őslakos kopt keresztény gyerekeket, erőszakolják a keresztény nőket és gyilkolják a keresztényeket. Évtizedek óta, tekintet nélkül arra, hogy a koptok az őslakosok, messze az arabok előtt ott voltak...

Nem kellenek ide ezek ide, Európába, mert csak konfliktust, háborút és terrorizmust hoznak magukkal, bárhová is mennek. Állítsuk meg a muszlim beözönlést végre!

Üdv:
b

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

borzimorzi 2013.10.16. 15:36:19

@Suna bácsi: Baromságokat beszélsz. Senki nem erőltet rájuk semmit, az európaiak 2-3 generáció óta nem gyarmatosítanak Afrikában. Nem nyomulnak, hogy Afrika országaiba menjenek tömegével bevándorlóként vagy hódítóként. Már vagy ötven éve, hogy nagyjából minden gyarmati ország független lett. Viszont évtizedek óta az afrikai és közel-keleti országokból jönnek az emberek tízmilliószám Európába, és nem ám turistának, hanem maradó bevándorlónak! Nem mi erőszakoljuk rájuk a szokásainkat, hanem ők miránk, halihó!

Amit te mondasz, az már fél évszázada lejárt lemez!

De semmi gond, ideje felébredni. Egyiptom gyakorlatilag potenciális nemi erőszaktevőkkel van tele, az amerikai riporternő esete nem elszigetelt eset volt, hanem naponta tucatjával erőszakolnak nőket, ha fehér, ha nem, ha átlagos ruhában van, ha csadorban, ha felnőtt, ha gyerek. A magam részéről egy csepp könnyet sem fogok hullatni értük, amikor a polgárháborújuk során irtják majd egymást. Ők döntöttek úgy, hogy 2-3-szorosan túlszaporodják a saját országuk eltartóképességét. 80 millióan vannak egy sivatagban, amelyen csak egyetlen folyó fut keresztül, a Nílus. Annak a két partja művelhető, slussz. Nem képesek elég élelmet termelni még 20 millió embernek sem. A turizmusból származott eddig az a bevétel, amelyet aztán élelemre cserélhettek a világpiacon. Meg persze ömlött oda a sok ENSZ élelmiszersegély. Most majd szépen megküzdenek egymással az utolsó szem gabonáért.

Persze, majd jön a rinyálás, hogy a világ felelőssége, meg a többi. Épp csak egyre többen tesznek erre. Nem a világ ment oda gyereket csinálni 40 millió egyiptomi nőnek, abban a tudatban, hogy nem lehetséges őket önerőből eltartani, hanem az egyiptomiak maguk. Nem a világ felelőssége, hogy nem alkalmaznak családtervezést, hanem tőrőlmetszett törzsies gondolkodásmóddal arra játszanak, hogy sok gyerek kell, mert majd a jó sok harcossal megtámadják a szomszédos országot és kibővítik a saját Lebensraumjukat. És már csinálják is, tömegével mennek Olaszországba. És megy a nyivákolás, hogy jáááj, szegények nem mind jutnak el élve Lampedusáig. Mintha bizony mi tehetnénk róla, hogy a saját hazájukból poklot csináltak az eszetlen túlnépesedéssel és a többnejűséggel, hogy egy csomó férfinak sose jusson nő, és annál őrültebben gyűlölködjön!

Arról persze nincsen szó, hogy amikor nálunk, Európában voltak nagy bajok, vallásháborúk és világháborúk, mi nem mentünk az ő nyakukra eltartatni magunkat. Hanem megharcoltuk a magunkét és vagy győztünk, vagy vesztettünk, de itthon éltünk és haltunk.

Egy csepp könny nem sok, annyit sem fogok hullatni ezekért a mocskos nőgyűlölőkért és erőszaktevőkért! Ezek erre vannak szocializálva, a kultúrájuk, az iszlám civilizáció "alapértéke", hogy a nők alsóbbrendűek, velük bármit meg lehet tenni. És persze a Lebensraumért mindent. Hát, nem! Ezek nácik, pontosabban iszlamofasiszták. Épp csak nem a zsidókat meg a szlávokat pécézték ki mint kiirtandókat, hanem mindenkit, aki nem muszlim. Plusz persze szerintük a nők is szabadon erőszakolható és gyilkolható lények, alig többek az állatoknál. Remélem, nő lesz az a pilóta, aki majd jól megbombázza őket, mint anno a német nácikat. Ezek kevesebből nem értenek a jelek szerint. Egy másodperc nem sok, annyi ideig sem fogom őket sajnálni.

Ők sem sajnálnak senkit, aki hozzám hasonlóan europid és nőnemű. Sőt, természetesnek veszik, hogy aki ilyen, mint én, azt ők erőszakolhatják és gyilkolhatják büntetlenül, ahol csak érik! A Koránjuk szerint az ő hitüket karddal kell terjeszteni, és aki nem tér be muszlimnak, az a hitetlen irtható és irtandó is. Láttuk, hogyan néptelenedett el Magyarország középső része a Hódoltság 150 éve alatt, nem kell őket bemutatni.

Ezek után tőlem azt várni, hogy ezeket sajnáljam, annyi, mint egy német zsidótól azt várni a II. VH idején, hogy érezzen együtt a nácikkal meg Hitlerrel, mert szomorú gyerekkora volt. Hát egy nagy túróst!

Üdv:
b

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2013.10.16. 15:34:47

"Nyilvánvaló volt, hogy ez az egész nem személyes, nincs benne az égvilágon semmi személyes, egyszerűen arról van szó, hogy itt van egy szép fehér lány, amilyet még életükben nem láttak ilyen közelről, és ők bizony - ki látja? senki! mi történhet? semmi! - megfogdossák, ahol érik. Elvégre sem a vallásuk, sem a száz egyiptomi férfira eső fehér nők száma, sem a kultúra nem valószínűsíti, hogy lesz még ilyenre alkalmuk valaha. Ez persze már csak utólag vezethető le ilyen szépen,"

de azért köszi, hogy levezetted, nekem nagyon-nagyon tanulságos és teljesen új információ volt, hogy ez igazából ennyi, és persze azonnal világos, hogy a szokásos civil nyugati logikánkkal ez miért felfoghatatlan.

Gratula az indexes címlapcikkhez, nyilván onnan jövök (és vlsz még sokan mások is), további jó munkát Nektek.

Bejegyzés: Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

Szemekbe zárt titkok 2013.02.18. 12:43:28

Azon gondolkodtam az adás után, hogy érdekes lenne megnézni ezeket a fiatalokat 20 év múlva, hogy vajon hányan maradtak együtt, mi lett a sorsuk.
Az egyik tanultabb fiú szemében látni véltem már ott, a Love Commando szálláson, hogy megbánta a szökést otthonról... Inkább sajnálatott éreztem belőle a lány felé, aki talán meg is halhat a történtek miatt.

Bejegyzés: India - Love Commando