Eszterrel kulonvaltunk. Ot - a korabban kapott tanacs ellenere - konvojjal vittek a kisebb katonai bazisra ket hegy koze, harom Hammer jott erte aznap este, amikor en ketnapos bevetesre indultam a pakisztani hatarhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eszter az egyetlen no a bazison, nem tudom, hol alszik, hol zuhanyzik, nyilvan nincs kialakitva semmi noknek, hiszen ott nem szolgal egyetlen no sem, egy elozo allomasunkon azt a tanacsot kaptuk, hogy egyetlen pillanatra se valjunk el, mindig vigyazzunk egymasra, foleg en ra, mert ezeken a kis bazisokon sok katona - fuggetlenul attol, hogy amerikai vagy afgan -elveszitheti a fejet akar tobbeves afganisztani szolgalat utan, de legalabbis a realitaserzeket (ha van ilyen). De nem volt valasztasunk, erre a ketnapos hegyi bevetesre nem lehetett nemet mondani, es a volgyi bazisra sem, ahol raadasul egy magyar szarmazasu fazon vezeti az amerikai egyseget.

Mi ejszaka indultunk egy kis tamaszpontra, at kellett masznunk harom magas hegyen, ez Adam's Peak haromoras lepcsoje utan (Sri Lanka - 2 hettel ezelott) nem esett nehezemre, egy-ket "intelnek" azonban igen (ok azok a fiuk, akik a kulonbozo specialis technikakat kezelik, lehallgatokeszulekeket, muholdakat, radarokat es igy tovabb), igaz, ok vagy haromszor annyi cuccot cipeltek, mint en, korulbelul otven kilot.

Hogy pontosan mi tortent a bevetesen, egyelore nem irhatom le, embargo van, de a tavaszi adasbol kiderul. Osszetevok: helikopterek, Hammer-konvoj, hegyi osztag, raketak, bombak, mesterloveszek. Resztvevok: amerikai hadsereg, afgan hadsereg, talibok. Helyszin: a pakisztani hatartol egy hegygerincnyire. Holnap repulok Eszter utan a volgyi bazisra. Meg egy hetunk van Afganisztanban, hamarosan elkoszonunk az amerikaiaktol, es irany Kabul...

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr41716275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása