On the Spot 2009.12.03. 13:53

Bolívia

Eszter levele

Andris éppen koka farmerekkel forgat. Sajnos nélkülem, mert alig bírok lábra állni, úgyhogy fekszem az ágyban és unatkozom. Szívesen megnéztem volna én is, hogy milyen egy koka ültetvény. Na, majd vágás közben.
 Andrisék a világ legveszélyesebb útján közelíteték meg a koka farmokat. Azt mondta telefonon, hogy úgy száz méterenként kereszteket látott... Ez a La Paz-Coroico útvonal,  évente átlag 26 autó zuhan a szakadékba.
Bolíviában legális a kokatermesztés, sok mindenre használják a levelét, még szakrális szerepe is van. Sokan összekeverik a kokát a kokainnal. Evo Morales, aki maga is koka farmer volt, mindent megtesz, hogy elfogadtassa a világgal a koka növényt. Amerika dühöng, mert állítólag a termény 50%-a megy a laboratóriumokba és kokain lesz belőle.
Lényeg, hogy a zero- koka szabály helyett, Morales zero-kokain törvényt szeretne látni.
Azzal érvel, hogy a növény az őslakos kultúra része.
 Ezt mi is bizonyíthatjuk, ugyanis koka teával próbáltunk megszabadulni a magaslati betegség kellemetlen tüneteitől... Több-kevesebb sikerrel. Ajánlják fejfájásra és étvágycsökkentőnek is.

Sajnos fertőzésre nem jó, úgyhogy nekem marad az antibiotikum...
( Azt mondta az orvos, hogy úgy három napja ehettem valami szörnyűséget. A brazíliai reptéren egy rettenetes fehér virsli a bűnös. Nagyon éhesek voltunk. Andris csak sültkrumplit evett. )

Eszter

 

Az út, amin Andris ment:

 

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr131571153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása