Ezen a környéken lesznek a legtöbben öngyilkosok Sri Lankán. Pedig egészen gyönyörű.

Egy olyan tó partján ebédelünk éppen, mint a Titicaca. Nem egy csendes, hangulatos, kellemes ebédet kell elképzelni, hanem gyors curry-zabálást még gyorsabb E-mailezés közben (Sri Lanka internet-lefedettsége elég gyatra, ki kell használnunk az alkalmat, alig pár napot leszünk otthon az afganisztáni forgatás előtt, és mindent elő kell készíteni...)

Szóval van itt egy leander-féle növény, annak a magját eszik meg, ez két-három nap alatt végez az emberrel (a levele még hamarabb, ha egy kis cukrot is esznek hozzá, még annál is hamarabb). A kilencvenes években Sri Lankán követték el a legtöbb öngyilkosságot, mára Magyarország is megelőzte őket (mi ma az ötödikek vagyunk, ők visszacsúsztak a 12. helyre), de az érdekes, hogy az öngyilkosoknak csak 10 százaléka depressziós vagy szenved másféle betegségben, 90 százalék hirtelen felindulásból próbálja meg megölni magát, és a nagy többség tinédzser. Mert leszidta a tanár a suliban, mert nem szólnak hozzá a szülei, mert szerelmi bánat érte vagy bűntudata van - ezeket sorolták a kórházban az orvosok. Egyébként ma már eléggé jól tudják kezelni a leander-okozta halálos kórt, mindenféle ellenmérget fejlesztettek ki, és a szívritmust helyreállító kezeléseket (ez a leander alapvetően megzavarja a szívműködést, majd leállítja a szívet).

Mindjárt találkozunk egy nővel, aki megpróálta megölni magát, de időben kórházba került, így túlélte.

Holnap tamil tigrisek...

Addig is, take care!

E+A

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr611656441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása