Eszterrel félórán át vitatkoztunk telefonon. Ő negyedik napja Johannesburg legkeményebb negyedeit járja fekete bandák védőgyűrűjében (máskülönben valószínűleg már nem élne vagy bedrogozva, szexrabszolgaként ismerné meg Afrika legsötétebb bugyrait, így viszont befogadják, coolnak találják védelmezni az európai lányt, és megmutatják neki mindazt, amit fehérember látni nem szokott). Na, én meg itt a nácik között, ahogy Eszter mondta, pedig nincs igaza. Nem nácik. Rasszistáknak rasszisták. Hiba volt felhívni egymást. Most mindkettőnknek az a dolga, hogy alámerüljünk a szubkultúránkban, Eszter megmártózzon a feketék, én a fehérek ideológiájában, és aztán szépen, nyugodtan (kettő darab hetünk lesz rá:)) a vágóasztalon kicentizzük, hogy a lehető legkevésbé hazug képet tárjuk elétek (mások ezt igazságnak neveznék, de 48 percbe hogyan férne bele egy ország úgy, hogy az igazat, csakis az igazat és a teljes igazat mutassuk?), mindenesetre ez azzal jár, hogy ha nem is azonosulunk a környezetünkkel, folyton azt halljuk, amit ott mondanak.
Az ilyen típusú forgatás ezen szakaszában nem dolgunk az erős opponálás, tönkretennénk az anyagot. Fejben nyilván folytonos forráskritika kell, ezzel együtt, amikor egy exkluzív Gustav Muller-interjú helyszíne miatt felhívott Eszter (Gustav Muller a SuidLanders nevű csoport vezetője, amely arra készül, hogy Mandela halálának napján a feketék majd felkelnek a fehérek ellen, és megpróbálják kisöpörni őket, ezért országos szinten fehér védelmi vonalakat, bázisokat és fegyveres védelmet szerveznek, Muller egyébként az Apartheid idején különleges osztagokban vett részt a környező országokkal vívott háborúkban, szóval ő lesz az alany, még nem tudjuk a pontos helyet és időpontot, de ez volt a telefonbeszélgetés fő témája, amely kettő perc múltán heves vitatkozásba csapott át a rasszizmusról, feketékről-fehérekről, Dél-Afrika múltjáról és jövőjéről, amiről egészen pontosan az ellenkezőjét gondolják Eszter és az én környezetemben, zárójel bezárva.) 

Forráskritika tehát ide és/vagy oda, mikor máskor opponálna az ember, ha nem a kollégájával telefonon, amikor körülötte 15 fekete gengszter / 15 rasszista fehér farmer áll, ki késsel, ki kaszával, nem mintha nem lenne minden farmernek fegyvere, de sok értelmét nem látják a használatának hosszú távon, tekintve, hogy van itt néhány millió fehér, és néhány tízmillió fekete. Hát akkor erről ennyit, mondhatnánk, de az Afrikáner nem az a fajta. Egyrészt tényleg nincs hova mennie, nem holland, nem német, nem európai, ő Afrikáner, nagyon régóta, már a nagyszülők nagyszülei is azok voltak, mindene itt van, ez az otthona, dél-afrikainak tartja magát, helyesebben tartotta az Apartheid alatt, most nem, mert a dél-afrikai a fekete, márpedig ő nem az, hanem Afrikáner, búr. A feketék már röhögnek rajtuk, de erről majd Eszter ír, teljesen érthető egyébként az elmúlt párszáz év után. Most mindenesetre itt vannak egy országban, ahol úgy érzik, mindent ők építettek, és most egyszerre ők lettek a gonoszok (az Apartheid-ben voltak hibák, mint mondják, de az már egy félresiklott megoldás volt egy kellőképpen lehetetlen helyzetre, és nem volt annyira rémes, mint ahogy a világ gondolja, és nézzük meg, mondják, hogy hogy irtották ki az őslakosokat Amerikában meg Ausztráliában, és itt ilyenről szó sem volt, de hát itt clash of civilizations meg miegymás, mit lehet tenni, atyaúristen, ezt legutóbb Simon Pereztől hallottam Jeruzsálemben. 
Azt hiszem, most össze-vissza írok. Abbahagyom. De talán ezt is kitesszük a blogra, hogy lássátok, milyen lelkiállapotot bír produkálni a riporteri munka néha napján, mondjuk a fekete kontinens déli csücskén, csak fehérek között.
 

On The Spot - A helyszín: Dél-Afrika
július 8. csütörtök 22:30 Spektrum
július 9. péntek 22:00 Sport1

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr472128832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dél-Afrikáról 2010.07.04. 20:31:13

Kissé rendhagyó témát választottunk mára, okkal. „Historia est magistra vitæ” (Cicero). Dél-Afrika valódi történetét mindannyiunknak ismernie kell, hogy nota bene, láthassuk mit művelhet egy gyönyörű országgal egy sátáni eszme, amely mint egy vírus E...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renhoek 2010.07.04. 18:42:57

Ejj, nemsemmi... Riszpekt nektek a riportokért!

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2010.07.04. 18:44:36

Nagyon érdekes a téma. Elég nehéz megérteni innen a helyzetet még Dél-Afrika történelmének áttekintése után is. Várom a folytatást! Köszi

gonzalo 2010.07.04. 18:56:54

go on! (egy éve voltam afrika déli részén, és már a south african airways gépén éreztem, h ha fehér vagyok, kuss a nevem :)

sosem 2010.07.04. 19:00:48

Miért nem lehet a feketéket békén hagyni afrikában, a vörösöket amerikában, a sárgákat ázsiában, a fehéreket európában, stb.

sertésmájkrém 2010.07.04. 19:04:01

@sosem: Még nőjél egy kicsit, meg tapasztaljál.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.04. 19:11:32

Ahogy mondod, össze-vissza írsz.

Az, hogy egy fehér nő csak több tíz fős testőrséggel mehet ki az utcára, csak azt jelenti, hogy a feketék, vagy akár tetszik, akár nem, a négerek igen is rasszisták. Sőt! A feketéknél rasszistább embert aligha találhatunk ezen a bolygón!
@anapan: Szerintem igen elkeserítő ez! Ha Magyarországra érkezik egy fekete, senki nem akarja bántani. Nyugodtan sétálhat a Keletiben, a Blahán vagy bármelyik "vidéki" nagyvárosban. Senki nem fog nekiesni. Miért nem? Mert itt csak kiabálják a rasszizmust. Hazánkban akármennyire is kapálóznak a hivatásos rettegők, nincs BŐRSZÍN és VALLÁS alapú kirekesztés.

medwe.blog.hu/2010/07/04/lacika_es_a_rasszizmus

Itt egy kis igazság. Itt pedig még egy kis igazság, amit küldök a négermániásoknak. Lehet rám fröcsögni meg jönni történelmi okokkal, hogy Afrika miért tart ott ahol. Akkor is igaz. A kép:
img246.imageshack.us/img246/1624/1211822953rdhaqwn.jpg

iszkiri 2010.07.04. 19:14:03

@sosem: Igazad van!
A fehéreket meg Európában.
Asszem ezt kifelejtetted.

iszkiri 2010.07.04. 19:14:39

Nemfelejtetted. én nem olvastam :)

Celtic 2010.07.04. 19:17:00

Hmm, es megint talaltam egy erdekesnek igerkezo blogot. Orulok a temanak, igyekszem kovetni.

sixx · http://comment.blog.hu 2010.07.04. 19:20:55

@kkkk556: azér' a kuruc propagandát ki lehetne innen moderálni, már csak a nem agyhalottak kedvéért is.

csoko20 2010.07.04. 19:21:03

Nem lehetne egy olyan opció, hogy a fehér telepesek bevándorolnak Magyarországra, és mi cigányokat adunk cserébe?
Még mindig nyugodtabban érezném magam, mintha 1.000.000 kínait vagy muszlimot honosítunk a népességfogyásra hívatkozva!

Mert különben pár év és ugyanez lesz itt is.

kkkk556 2010.07.04. 19:21:52

@sixx: azér' a zsidó propagandát ki lehetne innen moderálni, már csak a nem agyhalottak kedvéért is.

mokas_gizi 2010.07.04. 19:28:41

@Imre Laci:

Magyarok nem rasszisták, ez így van, hiszen nem igazán emlékszem olyanra amikor etnikumot itt támadás érte volna... (Kéretik azokat nem beleszámolni maikor cigány, cigányt támadott/ölt meg és fehérekre próbálták fogni,de utána kiderült az igazság...)
Az hogy Magyarország a föld egyik legrasszistább országa ezt szerintem nem nehéz kitalálni hogy melyik kiválasztott nép terjeszti...csak éppen ebből semmi sem igaz...

Mostani időkben általában pont az etnikumok azok akik rasszisták és fehéreket támadnak meg, lásd mit csinálnak Franciaországban, Németországban...a menekültek...

Dél Afrikába nem kell menni fehér embernek és akkor nem ölik meg és nem is rabolják ki ez ilyen egyszerű...!!!
Ez az ő országuk, azt mondták fehérekre nincs szükség akkor minek mennek oda ebben igazuk van...gyilkolják egymást ha nekik ehhez van kedvük, ez az ő földjük nem a fehéreké ez ilyen egyszerű...!!!
Amíg ott fehérek éltek addig viszonylag azért jól élet a fekete lakosság, legalábbis sokkal jobban, mint most fehéreket elüldözték most mi van ott...maga a pokol...
(Külön gratulálok, hogy a foci világbajnokságot ott rendezték meg...így 1-2 szurkolót megölnek kirabolnak...azért kíváncsi lennék hogy ilyen hány országban történt ahol megrendezték-e eseményt...)

mokas_gizi 2010.07.04. 19:31:17

@mokas_gizi:

Ismerősöm munka miatt volt kint pár hetet, mesélte mi megy ott...
Aki meg oda megy az tudja, hogy mit vállal, tisztába van azzal hogy megölhetik...akkor meg miért panaszkodnak itt egyesek...?!
Vannak olyan országok ahová nem szerencsés menni, ha valaki ennek ellenére oda megy az ne panaszkodjon és ne háborodjon fel ,ha megölik vagy elrabolják...!!!

sosem 2010.07.04. 19:32:36

@sertésmájkrém: Nálam jobban? Öcsi, Te nagyon kevés vagy.

Sét 2010.07.04. 19:33:21

nem a bőrszínnel van itt a probléma hanem a munkakedvvel.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.07.04. 19:43:49

Ha valaki nem tudná, mikor kerül adásba az erről szóló film:
"Az On the Spot különkiadása a 2010. évi FIFA Világbajnokság helyszínéről, Dél-Afrikából jelentkezik! Bemutató 3 nappal a világbajnokság döntője előtt: július 8. csütörtök 22.30"

smartdrive 2010.07.04. 19:55:37

minden afrikai Ghánának szurkolt, csak mert feketék

de azért előtte felolvasták, hogy állítsuk meg a rasszizmust

szemforgató banda

smartdrive 2010.07.04. 19:59:19

(azt nem lehetne, hogy ne legyetek rajta az összes képen?)

dzsugasvili 2010.07.04. 20:13:25

Ez az apartheid dolog csak a vadliberális szemüvegen át olyan iszonyú dolog. Ez a megítélés is mutatja, hogy milyen uralkodó ideológia is van nálunk, és mennyire nincsen vélemény- meg gondolkodási szabadság. Valójában a totális káosz ellen való fellépés hozta létre a rendszert. A dél-afrikai törzsek ugyanis sose szerveztek államot, hanem a saját életmódjuk szerint éltek, a gyarmatosítók meg szép lassan európai mintára megszervezték Afrika déli csücskét is. Több száz év után pedig megszoktak, helyivé váltak, és már valóban nem volt másik hazájuk (ahogy az amerikaiaknak sincsen), viszont ott volt körülöttük 5-6-szor annyi helyi őslakos, akik nem nagyon tettek hozzá a szervezéshez (nem is tehettek, nem volt tapasztalatuk, nem is kérdezték őket), viszont csórók voltak és látták, hogy ott vannak a fehérek, akik meg tűrhetően éltek a szokatlan életmódjuk szerint (városokban, szép farmokon, stb.). Nyilván ez szúrta az őslakosok egy részének szemét, akik a városok közelében éltek, nem csoda, hogy sok volt a konfliktus. Így meg várható volt, hogy az államszervező fehérek lépnek majd valamit, ennek az eredménye lett az elkülönítés. A rasszista felhangok, ideologizálás csak a körítés volt, valójában vélhetőleg a bűnőző tömegektől akartak csak külön maradni. 1994-ig így fejlődni tudott az ország és rend volt (és a 15% bizonyos értelemben elnyomta a 85%-ot és megszervezte az ő életüket is), ezt elismeri több szakkönyv is, csak ezt nem tanítják, míg azóta az állam alig működik, iszonyú a bűnözés, és a politikai fekete elit csak abban ért egyet, hogy a fehéreket el kell nyomni. Ez azért kicsit kevéske.
Kicsit olyannak tűnik, mint a Kádár-korszak: egy viszonylag szűk elit gyakorolt diktatúrát sokáig a többség felett, de rend volt, voltak igazodási pontok, 1990 óta viszont a nagy szabadságban csak az önérdek számít, és nincs igazi rend. Csoda, hogy sokan visszasírják a Kádár-korszakot is?

peca1000 2010.07.04. 20:16:46

Nem kellett volna a fehér embernek Afrikába menni, és elnyomni kizsákmányolni a feketéket, gyarmatokat létrehozni.
Ők csak vissza akarják szerezni azt, ami az övék.

Ez több száz éve kezdődött és a mai napig tart.

Most a feketék állnak a fehérek felett, azaz a fagylalt visszanyal.

Igaz, ha elűzik a fehéreket, akkor szinte előemberi szintre zuhan az életszínvonal, a saját szarjukban fognak élni, mert csak ehhez van IQ-juk, minden ami a civilizált élethez szükséges, meg fog szűnni.
Mást nem is érdemelnek.

És ez nem rasszista duma, ezek a tények. Dolgozni nem akarnak, csak bűnözni, dugni, és zenélni.

Ez történ más Afrikai országokban is, ahol elzavarták a fehér embereket.

Aztán majd megy a sírás, mert milyen rossz nekik.

Itthon is ez a helyzet a cigányokkal. Majd mi is menekülhetünk.

mokas_gizi 2010.07.04. 20:20:50

@dzsugasvili:

OK azzal nincs is probléma, hogy a fehéreket el kell nyomni az ö földjük az ö döntésük...
Még az sem vészes, hogy négerek két fehér megölése között azzal jönnek hogy a fehérek rasszisták...
Magyarországon is az a divat, hogy ha egy fehér embert 2-3 megtámadnak és a fehér megvédi magát akkor azt mondják hogy a fehérek cigányozott azért verték meg...

De miért kell Afrikának segélyt adni, maikor ez az ö földjük és nem kérnek a fehérekből...???!!!

Ez egy magánjellegű kérdés:
Kinek jutott az eszébe ott rendezni a foci világbajnokságot, amikor ott abban a városban a legmagasabb a bün9zés az egész világon...
Igen nagy csoda, hogy idáig csak pár embert öltek meg, bár kitudja az is lehet hogy többen is meghaltak csak az érthető módon nem jutott el a sajtóba...

dzsugasvili 2010.07.04. 20:25:07

@mokas_gizi: Hát azért azok a fehérek már a 17. század óta ott élnek, nem friss bevándorlók. Ha úgy tetszik nem annyira őslakosok, mint a négerek, de azért valamennyire mégiscsak azok. Így azért az ő elnyomásuk se magyarázható meg semmilyen liberális mércével, ezért is van inkább elhallgatás a témában.

Hogy miért kapták meg a rendezési jogot, azt én se értem.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.04. 20:31:44

Csak a kiscsaj a liberális hevületben nehogy úgy járjon mint az hétesi néni.

vastagbor.blog.hu/2010/02/27/es_hetesen_felsirt_az_utolso_magyar

Spiritmonger 2010.07.04. 20:41:58

Dél-Afrika ősi fehér terület

néhány busman törzs pár száz tagján kívül ott nem járt szine senki, nigger pláne nem, a kalahári sivatag miatt
a búr telepesek kedtek odamenni, aztán az angolok, elűzték őket
ezen idő alatt jöttek be oda a niggerek az anyagi jólét miatt, nem voltak ők ott őslakosok soha

Anyadamedve 2010.07.04. 20:44:21

El kell húzni onnan a fehéreknek, szívják csak meg a feketék. Segélyt megvonni, támogatásokat berekeszteni és 50 év múlva nem lesz ott semmi. Aztán majd vissza lehet menni és újjáépíteni az országot az elmenekült feketék nélkül

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.07.04. 20:45:15

Na itt van pár képecske.
Tényleg azok a feketék mind tisztaszívű gyerekek..

Elég csak rákeresni a neten arra hogy "Farm Murders"

www.africancrisis.org/images/farm0030.jpg

www.zasucks.com/wp-content/uploads/2009/10/farm_murder1.jpg

library.flawlesslogic.com/farm.jpg

Jó gyerekek ez a feketék nincs velük semmi baj, olyan barátságosak meg minden.....

soleeroo 2010.07.04. 20:45:52

volt egy masik afrikai orszag is, amit ugyanigy hazavagtak. ugy hivtak, Rhodesia...

sebi77 2010.07.04. 20:59:10

@Spiritmonger: Mondjuk a zuluk igencsak őslakosok ottan.

prolee 2010.07.04. 21:07:21

A magam részéről nem látok más megoldást, mint azt, hogy a fehér embernek el kell indulnia a szándékos keveredés útján. Lehetőleg törekedni kell arra, hogy az utódaink már színessel, vagy félvérrel házasodjanak. (Természetesen az intellektuális szintkülönbséggel és az arányokkal probléma van, de a folyamatnak akkor is el kell indulnia.) Csak a közös leszármazottak oldhatják meg ezt a feszültséget. Az utódomnak lesz jó, ha félvér. A bezárkózott különállás még minden kisebbségi népre csak bajt hozott, a cigányokra is és a zsidókra is, pedig a két nép intellektusa ég és föld. Nem szabad elkülönülni, a lehetőségekhez képest minél intenzívebben keveredni kell.
Lehet köpködni.

peca1000 2010.07.04. 21:09:15

@Spiritmonger: Ha így van, akkor szépen embereljék meg magukat a fehérek, és csináljanak egy jó kis népírtást a feketék között, pusztán önvédelemből. Zavarják el az összeset a sivatagon keresztül.
Ne csak a feketéknek legyen "joguk" a gyilkolásra.

Batávia 2010.07.04. 21:09:18

Legutóbb azért voltam náci, mert Uruguay-Ghána meccsen az uruknak szurkoltam - fehérek nácik feketék cool. Egyébként Afrika déli részén a bantuk (zuluk)ugyanolyan hódítók mint a fehérek.

MEDVE1978 2010.07.04. 21:09:51

Nos feltételezem, hogy ha a gonosz rabszolgatartó fehérek kimennek onnan, akkor Dél-Afrika hasonló fejlettségi szintet fog elérni, mint Kongó vagy Szomália.
Persze az elején jó lesz majd a földosztás, meg a fehér javak birtokbavétele. Aztán jé szarba megy az egész mezőgazdaság... És utána jé minden más is. Emberek százezrei éheznek, a gyerekek katonának állnak. Bizony a gonosz fehér ember idején nem volt ilyen. Dehát éljen a szabadság és a függetlenség.

Battenfeld 2010.07.04. 21:10:23

Itt van egy elég jó írás Dél-Afrika történelméről:
katpol.blog.hu/2010/06/11/apartheid_part_1#more1868378

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.04. 21:10:39

Vissza afrikát a csimpánzoknak!
Kevesebb baj lenne velük.

fülzsír 2010.07.04. 21:13:20

@prolee: a négerek már dolgoznak az ügyön. Minden negyedik feka követett már el nemi erőszakot. Ezek között jónéhány fehér áldozat is lehet.
Annyi pozitívum van a dologban, hogy a saját fajtájukat is fertőzik az AIDS-el.

oh don piano 2010.07.04. 21:13:43

ha majd a kiscsajt megerőszakolja a fél falu aztán a beleit széthúzzák a pusztában akkor lehet habzó szájjal acsarkodni a helyiekkel, hogy ezek állatok-e vagy nem... bírom ezt a mentalitást. testőrökkel odamentek megmagyarázni a helyieknek, hogy mi a valóság. (bár ez inkább kapcsolódik az előző posthoz)

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.04. 21:16:02

@prolee: házasodj be egy putriscigány családba (esetleg lányod, fiad), aztán irj az eredményekről.
És akkor kb. feleannyira se lesz neked szar, mint valami előember afrikai törzs tagjaként.

Közöd??? 2010.07.04. 21:17:54

tényleg voltak hibák az apartheidben, többtizmillió hiba, minden egyes életbenmaradt fekete egy hiba...

justcase 2010.07.04. 21:20:01

es miert olyan jo egy olyan riportot kesziteni, ahol a ket szelsoseget probaljatok bemutatni?
ebben az orszagban nem feszulnek egymasnak az emberek (szintol fuggetlenul) hiaba szeretne azt a nemzetkozi media igy lattatni.
talan azt erdemes megemliteni, hogy jelenlegi 12.8 millio adofizeto allampolgar van, akiknek kozel 40%a feher. a nem allami erdekeltsegu cegeken belul ez az arany 70%os. a fehereknek semmit sem kell tenniuk, mert ha beszuntetik az adofizetest szimplan tonkremegy az orszag. es ezt a jelenlegi uralkodo elit is pontosan tudja. egyebkent 13.8 millio ember kap allami segelyezest jelenleg es nagyjabol kizaro ok, ha az ember szine feher...

nem. nincs polgarhaborus helyzet es nem is volt. az eszaki regiokban valoban ki vannak teve a feherek tamadasoknak, de ez nem annyira a szinbol fakad, hanem abbol az egyszeru gondolkodasmodbol, hogy a feher embernek mindig tobbje van mint a feketenek tehat gyumolcsozobb celpont. arrol sem szol a fama, h az elkovetok jelentos resze menekult statuszu fekete valamelyik masik afrikai orszagbol es nem helyi. ugyanakkor fontos lenne kulonbseget tenni az gauteng, kwazulu-natal regioban elo zuluk es a deli es keleti reszeken lako xhosa-k kozott, mert teljesen mas mentalitas es hozzaallas jellemzi oket.

nem kivanok tovabb okoskodni, de azt gondolom, hogy nem keszultetek fel elegge es ebbol kifolyolag felek, hogy az "anyag" is egy szenzaciohajhasz, szelsosegekre utazo felretajekoztatas lesz, mint mar annyi minden mas errol az orszagrol.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 21:33:39

Szivszorito, hogy milyen kibaszott provincialis ez az orszag, legalabbis az a fele, amelyik az internetre szabadult.

Azt, amit az apartheid jelentett a feketeknek, szinte lehetetlen megerteni ebben az orszagban. Lehet guminacit jatszani, hogy "nem is volt az olyan srossz" meg hasonlo verestes faszsagok, csak ertelme nincs sok.

Csak egy tortenet: egyik fokvarosi baratom meselte, hogy miert nem vegezte el az egyetemet (no letere erosaramu villanymernok!). Felvettek, az elso evben szin kituno volt, de mivel szegeny a csalad, nem volt penzuk sajat erobol egyetemet tolni, igy megpalyazott egy osztondijat. Mar a legutolso koros elbeszelgetesen volt, amikor a rasszarol kerdeztek. Mikor kozolte, hogy o Phondo (az egyik helyi torzs) es nem coloured (kevert), akkor teljesen meglepodtek a fejesek, mert nagyon vilagos bore van hozza. Lenyeg a lenyeg, kerek perec megmondtak neki, ha azt fogja beirni a dokumentumokba, hogy o fekete, akkor nem fog osztondijat kapni, pont.

El lehet gondolkozni, ki mit csinalna, es hogy mindez mennyire emberseges meg "nem is olyan rossz".

Antifaszok Réme 2010.07.04. 21:34:27

"Megvallom, először azt hittem, nem jól hallok. Valami zizegés, zümmögés, cirpelés hallatszott a képernyő felől.

Adáshiba? Vagy mi lehet ez? Modern agybajokban járatosabb barátom felvilágosított, Dél-Afrikában - mivel ott zajlik most ez az őrület -, ez valami autentikus népi hangszer. Mint itt a tárogató. És fújják. Bizonyítván ezzel saját kultúrájukat. Aztán elesett valami néger futkosó, eldőlt ott az afrikai fűben, feküdt jó darabig, becsülettel, kitartón, s komolyan mondom olybá tűnt, mintha ott lenne egy hulla, s felette köröznének a legyek.

Néha eltöprengek, mi kell még a világnak, hogy belássa: a fajok és kultúrák nem egyenlők, és nem párosíthatók. A futball angol, de legalábbis európai elmebaj. Amerikának sincs sok köze hozzá, nemhogy feketéknek meg sárgáknak. Minek erőltetik? Élvezi bárki is?

Szegény feketét miért nem hagyják üldögélni a kunyhó előtt, tapicskolni a sárban, enni a jó banánt, s néha azt mondani: Gaouá. Minek reáhúzni futballmezt? Tollat, papírost adni a kezébe, eljátszatni vele drámaírót, filmest, fizikust, jogászt? Adni néki díjakat, plecsniket, meg villanyvilágítást. Mit kezd mindezekkel? Csak szorong, mert beépíteni életébe úgysem tudja. És mindezt ráadásul mindenki tudja is.

Csak tilos észrevenni. Tilos kinyitni a szemünk. És szegényt megbetegítjük, mert ő is tudja, nemcsak mi, és elkezd görcsösen bizonyítani. És megmagyarázza, hogy Shakespeare néger volt. (Radikálisabb humanisták szerint: néger homoszexuális nő). Mert valahogy meg kell magyarázni, hogy a világirodalmat és világtörténelmet fehér férfiak népesítik tele. És szegény csak bizonygat, bizonygat, csak mondja, mondja, írja, kiáltványozza (vagy kiáltványoztatja fehér, utópista elmebetegekkel). Nekünk. Velünk akarja elhitetni, mert az „övéit” mindez nem érdekli. Ők tesznek erre az egészre, ülnének a sárban, ennék a banánt, s mondanák: Gungu-gu!

Hát hagyják már szerencsétlent élni! Hadd feküdjön a sárban. Ne vigyenek segélyt, utakat, áramot, közkönyvtárakat. Látjuk, mi történt ott, mármint Dél-Afrikában, mióta a fehér „uralom” elmúlt. Látjuk, csak erről nem szabad beszélni. Látjuk, mi történt az összes gyarmattal, mióta „felszabadult”.

Nem kellenek nekik! Kórházak, kultúra, utak, közbiztonság. Nem kellenek, hát ne erőltessük. Hadd élje saját életét. Hadd üljön a fűben, egye a banánt, és mondjon akármit. Vagy akár feküdjön le. Feküdjön a dús afrikai fűben, sokáig, kényelmesen, csak azt a rohadt sípot, vagy mit, azt kobozzák már el. De azonnal. Mert komolyan mondom, az embernek agyára megy.

/P.Á: Legyek a hullán - részlet/

snakekiller23 2010.07.04. 21:35:20

@bigyobogyo:

Valóban félelmetes a sötétség ami itt az ember szeme elé tárul, nagyon nem szívügyem a PC, de ami sok az sok. Köszönhető ez annak is, hogy ilyen témákkal nálunk csak a hivatalból.. krhm... elfogult sajtó foglalkozik és az érdeklődők többségnek a nyugati tudósításokat is ők szűrik meg a szájuk íze szerint.

Közöd??? 2010.07.04. 21:41:31

@KennyOMG: hát ez valóban rettenetes, most cserébe kiirtják a fehéreket, de azért tapsolj csak, egyél még hozzá egykis banánt is!

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 21:44:48

@justcase: Amen. Azt sem emlegeti a media, hogy az elkovetett bcs-k embertelenul nagy %-a black-on-black bcs. En nem igen lattam olyan hiteles adatot, ami a feherek iranyaba eltolodott elkovetest ala tudta volna tamasztani a legkisebb mertekben is akar.

Egyebkent nem csak a Xhosa-Zulu kulonbseget kellett volna megvizsgalni, hanem mondjuk az afrikaans-angol ellentetet is, vagy akar a "polgariasodott" es Free State-ben tovabbra is kozepkori burparaszt mentalis szinvonalon letezo kocsogoket hasolnitani egymassal, netan megkaprigalni a DRC temat...

Es mindenkivel szemben, aki csak huledezik a kenyelmesen puhacska magyar foteljebol, szerintem Del-Afrikaval az egyik legjobb dolog, ami tortenhetett, az a VB rendezes.

AnnaKarenina 2010.07.04. 21:45:50

Nagyon zavaró az Index címlapon az az alcím jellegű mondat, nem is gondoltam rá, hogy Eszterről és Andrásról van szó. A filmjeiket nagyon érdekesnek tartom, friss szemmel tudnak ránézni országokra, helyzetekre, amikkel kapcsolatban a hírekből amolyan közhelyes infóink, elképzeléseink vannak.
Sok komment elszomorító, mert ez a bejegyzés nekem csak a dúlt lelkiállapotot mutatja, ami szerintem minden ilyen helyen előfordul normális erkölcsi érzékű emberrel.
Azt gondolom, hogy nem lehet azt mondani, hogy az afrikánereknek az az ő hazájuk, mert azt valakiktől elvették és az apartheidet sem lehet szépíteni; gondoljunk arra, hogy 1860-65 között az amerikai polgárháború a feketéket is felszabadította, igaz, kellett még 100 év a fekete polgárjogi mozgalomnak, hogy megszülessen a választójogi törvény, de az már minőségileg egy más szint.
De más afrikai országokban a bárhány nemzedék óta ott élő fehér telepeseket elzavarták, Dél-Afrikában megvan talán még az esély, hogy együtt is működhet a dolog. Erre különösen kíváncsi leszek a filmben.
(Olvasásra meg ajánlom André Brink: Aszály vagy vízözön c. könyvét, belülről mutatja az apartheidet.)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 21:47:06

@Közöd???: aha, szerinted a palesztin-tema izraeli kezelese is helyenvalo, igaz?

==T== 2010.07.04. 21:49:57

Az a helyzet, hogy Afrika déli csücskén a fehérek megjelenése előttcsak pár kisebb törzs élt. A legtöbb fekete csak az utóbbi 1-2 évszázadban települt oda, mután a fehérek felépítették az országot.

Az Apartheid vége óta egyébként rengeteg fehér ment el onnan, főleg képze ttemberek, ami eléggé a padlóra küldte az országot, nélkülük nem sokra mennek. Ha a maradék is elmenne, ugyanoda jutnak mint kb. egész fekete-Afrika.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.07.04. 21:51:05

@KennyOMG: Más Afrikai országban meg eközben senki nem mehetett egyetemre, mert eleve nem is volt, meg egészen egyzerűen tizenéves kölyökként lepuffantották a polgárháborúban. Igen, borzasztó apartheid, ujjujuj...

Azon röhögök amikor elkezdik a vadliberálisok mesélni, hogy milyen borzasztó, hogy külön iskolába kellett járniuk, külön korházuk volt. Hja, máshol meg se iskola, se korház nem volt, hanem menekülttábor max. Nem a Benelux államokhoz kéne mérni, hanem ahhoz, hogy hogy élhetett Dél-Afrikán kívül egy nem-csúnyagonoszapatthedista országban egy néger.

csoko20 2010.07.04. 21:53:12

Az olyan törzek, akiknek a fröccsöntött kínai vuvuzela a kultura megtestesülése teljes joggal megérdemlik a barbár telepesek által megalkotott infrastruktúrát, közvagyot.

Remélem pár év múlva nekik is lesz egy nagyformátumú elnökük, mint Mobutu, vagy Idi Amin!!!

Közöd??? 2010.07.04. 21:55:29

@KennyOMG: dehogy helyénvaló, ha az lenne már nem élne egy szál koszos palesztín sem

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.07.04. 21:56:24

Egyébként magyarázza már el nekem valaki, hogy ha olyan nagyon csúnya volt az apartheid, akkor mért nem szökött ki az összes néger az országból egy olyanba, ahol nincs "fehér elnyomás? Mittudomén Szudánba, Kongóba, Angolába, stb.? Miért van az, hogy azért kellett elektromos drótkerítést építeni a határra, hogy ne szökjenek BE az országba???

Nem értem, magyarázz már el nekem valaki...

snakekiller23 2010.07.04. 21:58:38

@Suum Cuique:

Ez elég gyenge mentegetés. Nem a Benelux államok oktatását, meg egyéb viszonyait hiányolták a maguk részére, hanem a nettó rasszista szegregációtól akartak szabadulni

Ezen meg nem csak vadliberálisok szörnyülködnek hanem a jóérzésű emberek.

justcase 2010.07.04. 21:59:41

a burokrol azt mondani, hogy ez nem az o orszaguk olyan, mintha az amerikaiakat probalnad Britanniaba visszahessegetni.

az egyutteles igazi hatraltatoja a populizmus es a - mint tudjuk - a politikabol ered.
belekezdhetnek itt helyi politikusok es politikai erok megnevezesebe, de ez itt legtobbeteket nem erdekel es egyelore ugy latom, hogy a blog keszitoit se nagyon.

nem "irtja" senki a fehereket. a vilagsajtot utoljara bejart hircsomag, a bizonyos xenofob tamadasok egyeb afrikai bevandorlocsoportok ellen iranyultak es feherek meg veletlenul sem voltak benne erintve.

a feherek egy gazdasagilag nagyon eros, politikailag elhallgatott kisebbseg jelenleg. es mint ilyet nem nagyon nyul hozzajuk senki sem pozitiv, sem negativ ertelemben. persze nagyobb a szajuk, mint a feketeknek tehat orommel kialtanak rasszizmust, amikor megtalalja valamelyikuket egy buncselekmeny, de az aranyokat tekintve messze alatta maradnak a nepessegaranynak.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.07.04. 22:00:41

@KennyOMG:
"szerintem Del-Afrikaval az egyik legjobb dolog, ami tortenhetett, az a VB rendezes."

Hja, és azt tudtad, hogy a VB-t lényegében csak úgy tudták levezényelni, hogy részlegesen reaktiválták az apartheidet? Egy rakás csóró négert telepítettek ki a stadionok környékéről olyan gyűjtötáborokba amik utoljára a "gonosz fehéruralom" idején voltak, tilos a közelükbe menniük stb. Szóval csak efféle gonosz, "intoleráns" intézkedésekkel sikerült megúszni, hogy nem szakad meg időnként a közvetítés azért, mert valamelyik törzs megrohanta a stadiont majd pattintott kővekkel legyakják a játékosokat...

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.07.04. 22:04:04

@snakekiller23:
Na, de magyarázd már el nekem miért lenne ab ovo rossz az, hogy ha a négerek külön tanulnak? Azt talán csak elfogadhatónak tartod, hogyha mondjuk a határon túli magyarok külön, magyar iskolába járnak a szlovák, román stb. gyerekektől? Akkor hát...?

Miért baj, ha a négerek külön korházba jártak, ha egyáltalán volt korház? Más afrikai országokban ehehelyett menekülttábor volt, az nyilván sokkal királyabb, mert "integrált".

Külön busz, borzalom! A demokratikus megoldás a fejen cipelt korsó. Mert ugye a fekete afrikai négerek még nem találták fel a kereket, amikor a gaz gyarmatosítók megjelentek.

Axum 2010.07.04. 22:04:25

Dél-Afrikáról illik tudni, hogy az NEM a feketék földje, mikor a búrok letelepedtek, még nem voltak ott feketék. (Az ország déli része teljesen mediterrán éghajlatú, azért is termesztenek szőlőt.)

A feketék északról kezdtek beszivárogni a jobb élet reményében. Ez a mai napig is tart, rendszeresen komoly harcok vannak bevándorolt és helyi feketék közt.

De persze a kurva anyját a fehéreknek.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.07.04. 22:12:26

Szép érvek jobbról, balról. Ebbe a meddő vitába most nem szállnék bele, csak még annyi, hogy a vuvuzela annyira afrikai népi hangszer, mint én.

www.stopli.hu/1/index.php?option=com_content&view=article&id=6849:de-mi-is-az-a-vuvuzela&catid=119:2010-es-vb&Itemid=97

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.07.04. 22:15:52

@Axum: LOL! Ez azért is érdekes, mert számos tudós szerint onnan rajzott ki az emberi faj..

AnnaKarenina 2010.07.04. 22:17:28

@Axum: Erről ezt lehet olvasni:
A 19. század első harmadára Dél-Afrikában az európai behatolás arra késztette a zulu törzsfőket, hogy egyesítsék törzseiket: így Dél-Afrika keleti, tengerparti részén létrejött az erőskezű Saka Zulu király (1816–1828) vezetésével a viszonylag erős és egységes Zulu Királyság (nagyjából a mai KwaZulu-Natal tartomány helyén). Akkoriban Dél-Afrika középső és keleti részén nagyrészt a Fokföldről elvándorolt búrok két állama (Oranje és Transvaal), valamint Natal brit kolónia és különböző fekete törzsszövetségek (Szváziföld, Bászutóföld (a mai Lesotho), Kafferföld, Zuluföld) területei helyezkedtek el.
@Suum Cuique: Azért nem szöktek ki, mert -úgy tudom- csak engedéllyel hagyhatták el a lakóhelyüket és ahova mentek, oda is csak engedéllyel léphettek be.

Pipas 2010.07.04. 22:20:47

Ugyvan, a búrok rasszisták, a niggerek meg nem azok. Tudniillik arrafelé nagyon fejlett, kultúrált, kiművelt niggerek élnek, akik már maguk mögött hagyták az ilyen elmaradott dolgokat mint a rasszizmus... Ahogy a magyarországon élő cigányok sem rasszisták, annál sokkal műveltebbek.

Csak a fehérek, azokkal van mindig gond, azok a rasszistákok!

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2010.07.04. 22:23:27

@AnnaKarenina:
"Azért nem szöktek ki, mert -úgy tudom- csak engedéllyel hagyhatták el a lakóhelyüket és ahova mentek, oda is csak engedéllyel léphettek be."

Ez az országon belüli utazásra vonatkozot, valahogy úgy mintha mondjuk ma nálunk a cigányok csak útlevéllel léphetnének be a városokba. Az országból kivándorolhattak volna, és ez az ország vezetése minden bizonnyal pártolta volna. Sőt, le is akart adni az ország határmeni területeiből, ahol úgyis csak négerek laktak.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.07.04. 22:23:38

a feketék is emberek, tehát jó nagy részük szintén fajgyűlölő
bár az már kiderült hogy a fehérekből a legnagyobb jólét és "civilizáltság" és "kereszténység" közepette is kijön az állat
ezt még a feketék nem demonstrálták olyan látványosan

kinney 2010.07.04. 22:28:07

éltem ott egy darabig.

fehérekkel szemben a feketék 1.) alapvetően bizalmatlanok, 2.) irigyek és 3.) önkéntelenül elismerik a fehérek nagyobb tudását, azaz, amikor egy problémát nem tudnak saját erőből megoldani, akkor odamennek egy fehérhez, mert az biztosan tudja...

ezen kívül más, kifejezetten a fehér faj ellen irányuló rasszizmussal nem találkoztam. (a posztban hivatkozott hölgyhöz hasonlóan én is dolgoztam soweto nyomornegyedében két fekete kollégám kíséretében, és semmilyen faji megkülönböztetést nem éreztem -- csak gazdaságit, de azt nagyot.)

a bűnözés NEM a fehérek ellen irányul, 90+ százalékát feketék feketék ellen követik el.

egy külföldi fekete ugyanolyan veszélyben van, mint egy fehér, kb. egy perc alatt leveszik róla, hogy külföldi, tehát van pénze...

elég markáns különbség van a búrok és az angolok között: az angolok megpróbálnak együtt élni a feketékkel, a búrok nem nagyon, ők inkább a sebeiket nyalogatják.

az ottani fehéreket sem kell sajnálni, 300 éve élnek együtt a feketékkel, jobban ismerik őket, mint mi gondolnánk. a rodéziai bozótháborúban (ha már valaki felhozta azt az országot) pl. a legnagyobb törzs, a sonák mugabe felkelőit támogatták, míg a második legnagyobb törzs, a matabelék a fehéreket -- ez itteni szemmel, azért elég muris helyzet, amire utalni akarok, az az, hogy csak innen látszik minden fekete-fehérnek.

a fehéreket sajnois tényleg elűzik onnan, elég nehéz állást kapniuk, mert törvény szabályozza a feketék egyenlő munkához jutásának jogát, azaz, ha egy fekete is megfelel, akkor azt kell felvenni.

amíg nem lesz egy erős fekete középosztály, addig semmi nem fog változni.

a búrok történelmileg legalább annyira őslakosok, mint a zuluk vagy a xhosák, a probléma az, hogy a feketék 90%-a ezt nem tudja, mert 1.) nem jár iskolába, 2.) nem ezt tanítják nekik.

a helyzet akkor fog normalizálódni, ha a feketék végre nem törzsi alapon, hanem valós érdekeik mentén fognak politizálni és szavazni, és lesz egy kisebbségi fehér vezető, akit obamához hasonlóan akár meg is választanának. kenyában richard leakey-nek egyszer majdnem sikerült...

ezekből talán kiderül, hogy én az ottani problémát gazdasági és nem faji alapúnak látom.

gpetersz 2010.07.04. 22:39:42

Eszter sem fog visszajönni.

Mercel 2010.07.04. 22:41:46

@kkkk556:

Még mielőtt nagyon belendülnél a zsidózásba - (el se kezd) - elmondom neked, hogy Eszter úgy tudom konkrétan zsidó.
Most akkor el kell döntened, hogy jársz ide és olvasol, vagy gyorsan arrébtekersz undorodva, hogy fujj zsidó..
Baromira utálom, hogy lassan nem tudok úgy blogot olvasni, hogy valamelyik újmagyar ne kezdene el zsidózni vagy cigányozni..
Hess innen ha nem tetszik másik országba. Lehetőleg messze, és olyan helyre ahol nincs net.
Javaslom neked észak koreát.

Mercel

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 22:43:15

@kinney: "a fehéreket sajnois tényleg elűzik onnan, elég nehéz állást kapniuk, mert törvény szabályozza a feketék egyenlő munkához jutásának jogát"

Ez max a feher also-kozeposztalyt erinti jelenleg. Ha eltel ott, akkor te is nagyon jol tudod, hogy a mai napig erosen el az afrikaans-angol-kevert/indiai-fekete sorrend mind poziciokban, mind fizetesekben.

"a helyzet akkor fog normalizálódni, ha a feketék végre nem törzsi alapon, hanem valós érdekeik mentén fognak politizálni és szavazni"

Ehhez elobb az ANC-nek kellene kimasznia vegre az identitasvalsagabol - elobb utobb meg fog tortenni, mert ahogy az emlitett kozeposztaly lassan-lassan elkezd kialakulni, ugy fognak atszavazni a feketek is a DA-ra.

pinotnoir_777 · http://murtzi.blog.hu/ 2010.07.04. 22:44:30

justcase,

“The agricultural department of a bank in South Africa has calculated the per capita murder rate of ethno-European farmers to be four (4) times greater than the average murder rate for the population of South Africa.” -- GenocideWatch Report, 2002

“Racial hatred is the main cause of the incredibly high violence- and cruelty level which specifically target the primarily Afrikaner victims of farm attacks,” is one of the findings of the long-awaited farm attack report, which Beeld newspaper managed to publish in spite of the decision yesterday by the South African government security and safety Minister to “hold back its publication.” -- GenocideWatch Report, Aug 2003

“The Committee also interviewed 15 prosecutors -- all of them state advocates -- in Bloemfontein, Capetown, Kimberley, Pietermaritzburg and Pretoria. They were unanimously of the view that .... the degree of violence and cruelty during farm attacks was exceedingly high. Most state advocates attributed this extreme violence to racial hatred.” -- Report: Comm. of Enquiry into Farm Attacks, July 2003
[Farm Attack Official Invest. Report: Farm Attack violence due to “racial hatred”]

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 22:45:14

Lemaradt a vege: Es onnantol kezdve nem lesz tobbseg az a szavazat, amit videken tudnak beseperni a torzsfonok-falutanacs rendszer kihasznalasaval.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.04. 22:49:57

@pinotnoir_777: A rasszista inditekot itt is csak feherek feltetelezik - tudni nem tudjak. Eszukbe sem jut, hogy esetleg vizsgaljak mar meg az elotte levo 2-3-4-5 evtizedet, hogy bantak az elitett burok a helyi feketekkel. Vagy vegiggondolni, hogy a videken felallati sorban tartott feketek valoszinuleg nem kezicsokolommal koszonnek, egy tea mellett szamoljak meg a penzt, majd hajbokolva koszonnek el ezutan.

Mercel 2010.07.04. 22:52:28

Király! Végigolvastam a kommenteket, és csak kb. a fele gyűlölködő..
Zseniális.
Azt hiszem visszaszokok rá, hogy csak a blogot olvasom, a kommenteket ignorálom ahogy régebben is. Nem is húztam fel magam..

András, Eszter, nagyon jó dolog amit csináltok, sok sikert hozzá.

Mercel

Ol_Sanchez 2010.07.04. 22:53:15

@justcase:

Vegre valaki a sok zseni kozul aki ott is el es nem kontinensnyi tavolsagbol okoskodik.

snakekiller23 2010.07.04. 22:54:38

@Suum Cuique:

Félelmetes módon nem érted az alapvető problémát: mi szükség a faji alapú szegregációra ha jut kórház, busz, iskola fehérnek is, feketének is? Ez pont, hogy rosszabb képet fest a rendszerről, mintha nyomor lett volna, hiszen ez így vegytioszta raszizmus, nem is egyszerű "elnyomás". Nálunk is jobb volt Kádár alatt, mint Jaruzelsky, meg a Kárpátok Géniuszának, pláne a szovjetek uralma alatt sínylődni, ettől még egy szar egypárti diktatúra volt az is, érted-e?

gauche caviar 2010.07.04. 22:56:31

@justcase: te most tényleg érvelni és magyarázni akarsz? Itt?? Ezeknek a derék magyar embereknek akik innen, a Kárpát-medencéből nyilván sokkal jobban tudják mi van Dél-Afrikában, mint az aki ott él. Hiszen nekünk itt van kurucinfo, meg trianon, maximum a balha aluljáróban látunk négert, afrikát meg moziban, brusz villisszel.
Nehogy má' te osszad itt az észt, csak azért mert láthatóan jobban képben vagy, több háttérinfóval és történelmi tudással rendelkezel! Azt hiszed ez már elég ahhoz, hogy jobban tudjad mi mi itten olyan nagyon tudunk?? Hát hol volt az apartheid trinanonhoz képest? Arról bezzeg nem csinálnak dokumentum filmet, mert az is az élet nagy igazságtalansága, hogy az már rajtunk kívül csak minket érdekel ilyen determinisztikusan (elég megnézni a szlovákiai választásokat, Felvidék, tec.)

Szóval, MI, Magyarok, sokkal jobban tudjuk helyetted is, hogy mit kéne csinálni Dél-Afrikában, és sokkal jobban tudjuk, hogyan működnek ott a dolgok. (az hogy a saját hazánkban sem tudunk mit kezdeni, az csak a rohadt komcsikbuzikzsidókhidegburkolóaszisztensek miatt van).

2010.07.04. 22:58:06

nem látom a garanciát, hogy a 10 nem is kicsi nigger nem fogja megsunázni esztert,

egyébként atombomba, vagy neutron, hogy a nyersanyagbányászat könnyebb legyen utóbb

gauche caviar 2010.07.04. 22:59:15

@Mercel: nem is értem, hülye blog.hu miért nem vezeti már be a lehetőságet, hogy bizonyos kommentelőket ignorálni lehessen, vagy pontozni a kommenteket, akármi, csak ne kelljen beleszaladni a nagymagyarvalóság derékig érő szellemi posványába unos-untalan....

gauche caviar 2010.07.04. 23:00:23

@f@szharcos: köszönjük hogy erre jártál és megosztottad velünk elméd legszikrázóbb termékeit...

gauche caviar 2010.07.04. 23:04:45

@f@szharcos: dobj be még egy húszforintost. Kalandod itt véget ért.

kinney 2010.07.04. 23:06:52

@KennyOMG:
ez így van. főleg a fehér alsó-középosztály megy el, és pont ők azok, akik tudnának "keveredni" avagy napi szinten együtt dolgozni a fekete középosztállyal. e nélkül a feketék továbbra is csak max. az indiaiakkal dolgoznak együtt, és a fehéreket továbbra is csak "messze fent" látják. ez nem segíti az egyenlősdit.

Ol_Sanchez 2010.07.04. 23:09:15

@gauche caviar:

Ne altalanosits mar lecci nagymagyar, magyar, zsido, cigany, neger, stb. alatt.

borzsonykapuja (törölt) 2010.07.04. 23:09:25

nem tudom...
24 napja vagyok Johannesburgban a foci vb-n.
Előtte mindenki óvott, hogy gólyóálló mellény, stb...
Hülyeség. Kedves fehér és fekete emberekkel vagyok körülvéve.
A filmet nem prejudikálom, de szenzációhajhásznak és túlzónak érzem - olvasva az előzetest.

Ol_Sanchez 2010.07.04. 23:10:34

@hejregőrejtem: eleg ha valaki a magyar riporterek backstage filmjeit nezi vegig, hipernormalis mindenhol mindenki

gauche caviar 2010.07.04. 23:19:39

@Ol_Sanchez: rad mind igaz egyben?
de amugy hogy van ez? ne altalanositsak, de azert a kommentelok 80%-a minden tovabbi nelkul siman bemondja, hogy a nigegrek igy, a niggerek ugy, ciganyok mind, stb stb stb.
nyugi, bele se kell kezdened :)

csavaranna 2010.07.04. 23:22:46

@Ol_Sanchez: a magyar riporterek és a riporterek általában jókora távolságból közvetítenek mindenről, pont a backstage videókból látni, mennyire nem megy semminek a közelébe egyik magyartv-s sem, a spektrum két embere meg rendre a legeslegközepiből tudósít most már a világ minden pontjáról, nagyon várom, mit mutatnak dél-afrikából, tutti nem azt, amit az elmúlt egy hónapban láttunk mindenhol a tévében - hiszen azt már láttuk, ők meg mindig mást hoznak haza, ettől olyan kva jó az a műsor, meg nyilván a felkészültségük sem olyan, mint a többi tévésnek... hajrá-hajrá!!!

prolee 2010.07.04. 23:26:07

@szmoker /segílyes/: Kifejezetten utaltam az intellektuális különbségekre
!!!!
Nem csak purti-cigányok és alja-négerek léteznek. Ha a gyerekem kulturált, netán diplomás cigánnyal, vagy ázsiaival, vagy négerrel akar házasodni, hát le fogom nyelni, sőt bátorítani fogom. Ez van. Mert ha elvárom, hogy színtiszta fehér maradjon a családom, lehet, hogy a dédunokám már az utcára sem mehet ki, mert valami színes elvágja a torkát.
Talán nem értetted meg, hogy miről beszélek.... Annak a fehérnek maradnak fenn a génjei, aki hajlandó lesz keveredni. Ez a természet rendje. Ne gondold, hogy nekem ez tetszik. Jó lenne, ha megpróbálnád megérteni a másik ember gondolatait, mielőtt ráveted magad és fröcsögöd a fajvédő dumát.

prolee 2010.07.04. 23:34:06

@KennyOMG: Borzasztó, valóban. Engem pl. a rendszerváltás előtt azért nem vettek fel egyetemre (itt Magyarországon), mert a családom politikai pedigréje nem volt éppen kifogástalan a komcsik megítélése szerint.

baliquez 2010.07.04. 23:38:42

@prolee: "Annak a fehérnek maradnak fenn a génjei, aki hajlandó lesz keveredni. Ez a természet rendje."

Nem, a természetnek nem a fajgyalázás a rendje: statisztikailag sem egyszerű mondjuk pl. egy japó feleséget ecceri fehérembernek teherbe ejtenie, sem pedig kínait, úgy értem reszelheted doszt, kapitális elfolyásokon kívül nem sok mindenre van esély - annyiban különbözik ugyanis a génállomány hogy pont megnehezíti a teherbeesését.

Ez a te beszart fennmaradási elméleted nem tükrözi semelyik rassz gondolkodásmódját - igenis, mindenki szeretné lehetőleg tisztán megtartani a fajtáját, lehetőleg egészséges utódokkal. Az öszvérek az embernél is ritkán termékenyek, és a genetikai eredetű betegségek aránya is magasabb az elkövetkező generációkban. Ez a természet válasza a tévelygéseidre, kis barátom.

Apropó fajvédelem: tudod hogy melyik az az egyetlen ország ahol a megtermékenyítőképességre veszélyes káliumos (nálunk általánosan használt) műtrágya termőföldre szórását de még a puszta birtoklását is teljes vagyon és földelkobzással sújtják? Izrael.
Nem akarják ugyanis hogy kipusztuljon a kiválasztott fajtájuk.

gauche caviar 2010.07.04. 23:51:29

@prolee: és? lehetett menni minden nyáron üdülni, meg banánt is lehetett kapni... mindenkinek volt munkája. milyen jól is végezték. nem hiába volt világhírű a magyar ipar és a magyar minőség. hajj... de szép idők is voltak Kádár alatt. aztán ezek a szemét maszopos komcsik elcseszték az egészet.

Advanced Flight 2010.07.04. 23:57:37

@KennyOMG:
Igen, ez sokkal nagyobb szemétség, mint pl. élve kibelezni egy fehér csecsemőt.

gauche caviar 2010.07.04. 23:57:49

@baliquez: téged aztán jól eleresztettek ésszel otthonról... különbözik a genetikai állományuk... az emberi faj kb 99.98%-ban azonos. Ha ennél nagyobb eltérések lennének, több fül, orr, kéz is adódna ott...
de szerintem a magadfajta hülyéket nem szokták zavarni a tények, tehát: jaja, teljesen igazad van.

gauche caviar 2010.07.05. 00:00:23

@Advanced Flight: fuhh, még jó hogy európában soha nem történik ilyesmi, pl az a lelkész aki több embert is sósavban elmart szépen csendben.
ja, és az ráadásul magyar is volt.
mondjuk, nyilván az is tök civilizált dolog amikor mindenféle hangmérnökök meg kidobók járkálnak vidéki falvakba embereket ölni az etnikai hovatartozásuk miatt...

prolee 2010.07.05. 00:00:43

@baliquez: Hát erre nincs mit mondanom. Sajnállak. :(
Fajgyalázás!!!! Bazmeg! :D

prolee 2010.07.05. 00:05:20

@gauche caviar: Többször elolvastam, azt hittem, vicc. Igazán nem gondoltam volna, hogy a XXI. században, Közép-Kelet Európában egy ember így gondolkodik, a fajt keveri a rasszal, ....
Anyám, ne sirass! Na, én megyek is innen....

Advanced Flight 2010.07.05. 00:06:45

@gauche caviar:
Nem szeretnélek megzavarni a magyargyűlölet-tobzódásodban, de nem éppen erről volt szó....

gauche caviar 2010.07.05. 00:06:54

@prolee: fajgyalázás!!!! bezony!!! mindezt a Kárpát-medencéből. ahol cirka 1000 éve megy a legnagyobb mixelés, mindenki erre járt, mindenki mindenkivel.
de sebaj, a magyarsághoz hozzátartozik a legnagyobb baromságok rezzenéstelen arccal történő kimondása.
valamiben jónak kell lenni.

gauche caviar 2010.07.05. 00:08:23

@Advanced Flight: mindig erről van szó!!! mert ezek mindenhol ott vannak!!! neked is átmosták az agyad, hogy elfelejtsd hogy arról volt szó!!! elég lankadni egyetlen pillanatra és KÉSZ!!!!!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.07.05. 00:09:30

Fajtakeveredés? Ha ázsiaiakról lenne szó, urambocsá' nem tiltakoznék... Na de négerekkel?! Hát hová vezetne ez??

Már így is több fültágítós suhanc lézeng az utcákon, mint amennyit egy tisztességes magyar ember gyomra bevesz...

prolee 2010.07.05. 00:16:59

@gauche caviar: Mondjuk én is magyar vagyok, ezért nem igazán értem, hogy @baliquez baromsága miatt miért kell az egész nemzetre vonatkozóan általánosítást tenned. Ez éppen olyan hülyeség, mint az, hogy a zsidó csaló, a néger buta, az indián lusta, stb.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.05. 00:17:58

A Debrecenben csak Kósa Lajos „mikrofonállványaként” ismert Széles Tamás bemutatta, hogy miként is lehet sporttudósítás címén egy olyan cikket laptopra öklendezni, amely a világ műveltebbik felében aligha jelenhetne meg..., illetve hát, megjelenhetne, csak azzal a szerző egy életre kiírná magát mind a jobb-, mind pedig a baloldali médiumokból.
Felháborító azon „sporttudósítás” amit Széles Tamás, a Debreceni Városi Televízió vezetője követett el, és amely igen plasztikusan szemlélteti, miként is működik a hétköznapi rasszizmus. Nos, a cívis városban csak „Kósa Tévé”-nek nevezett médium igazgatója a következőképp számolt be a dél-afrikai futball vb Ghána–Németország meccséről, idézem: „Már a himnuszok alatt éreztem, hogy régen jártam Németországban. Ideje ismét elmenni és körülnézni, mert szemlátomást komoly „lakosságcsere” zajlott arrafelé az utóbbi években. Egyszerűen „bebarnultak”, s a szemük is kissé „húzott” lett. Meg a nevük olyan fura... Háááát Özil, akarom mondani izé, lehet, hogy kihúzom a gyufát néhány pösze és szakállas, „emberijogokatvédünkavégtelenségig” típusú honfitársamnál, akik kiáltványban szólítanak fel majd (aláírják többek között a megszokottak: Heller filzóf Ágnes, Fajkasházy hócipős Tivadaj, Jancsó egyszervoltnagyrendező Miklós, meg Bródy személyiigazolvány János és Koncz haénrózsavolnék Zsuzsa), hogy hagyjak fel a rasszista kijelentésekkel, minthogy nem bírom elviselni a fociban a „benettonválogatottakat”. Tudják, ezek olyan united colors (azaz „minden színű”) csapatok. Pont olyanok, mint például a mai német volt!”
Hát, kérem szépen, bár magam se szakállas, se pedig pösze nem vagyok, innen üzenném Széles Tamásnak (tévedésből majdnem „kollégát” írtam), hogy egyrészt azok az emberek, akiket a szájára vett, „némileg” többet tettek már le ennek az országnak asztalára, mint háromezer darab Széles Tamás együttvéve, továbbá, hogy én meg – hogy magam is ezt a nagyon „szellemes” kifejezést használjam – nem a „benettonválogatottakat” nem bírom elviselni, hanem azokat a szarjankókat, akik újságírás címén csak öklendezésre képesek.

indapass90210 2010.07.05. 00:20:03

Emberek! A Dél-Afrika szakértők közül hányan jártak már ténylegesen ott? Na jó, kinek van legalább első kézből információja?

prolee 2010.07.05. 00:20:11

@"the dragon": Miért? Ha pl. Rhoda Scott családjába házasodnál, az olyan rettenetes lenne?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.07.05. 00:23:35

@prolee:

Ha valamit kimondottan utálok a négerekben - minden mással együtt -, az a zenéjük!

gauche caviar 2010.07.05. 00:27:12

@"the dragon": "Már így is több fültágítós suhanc lézeng az utcákon, mint amennyit egy tisztességes magyar ember gyomra bevesz..."
haha. azért az tök jó, hogy amikor a mi hordáink megérkeztek európába, akkor még nyersen ettük a ló agyát, és a fültágítónál cifrább dolgaink is voltak.
kevés viccesebb van az ilyen civilizáltságon felháborodó tudatlanokon :)

gauche caviar 2010.07.05. 00:27:53

@"the dragon": osztán, mi a "négerek zenéje"?

_Neville 2010.07.05. 00:29:31

@snakekiller23: Mert te a liberális elveket tartod mindenek felett valónak, mások meg nem. Te szeretsz az egyenlőségben megdögleni, valaki pedig inkább egyenlőtlenül élni akar. Szerinted melyik a kifizetődőbb? Mert szerinted jobb, ha mindenki megdöglik, mintha - javarészt a fehérek pénzéből- a fekétéknek és fehéreknek is van kórházuk...

prolee 2010.07.05. 00:29:33

@"the dragon": Aha! Értem. Én imádom a zenéjüket és imádom a fekete hangot is.
Viszont az ázsiai zene nem tud megfogni, a kínai opera pedig.... más világ.

gauche caviar 2010.07.05. 00:30:41

@Dövan: na, te is ezzel az ész dologgal jössz. zsidó furfang ez én mondom. a magyar embernek nincs szüksége tényekre, adatokra, ismeretekre ahhoz, hogy tökéletesen meg tudja mondani a frankót. minek ahhoz bármit is tudni a tárgyról, hogy egy jó zaftos és sommást véleményt lehessen alkotni róla?
a sok adat meg okoskodás csak összezavarja a tiszta szívet, elhomályosítja az igazi virtust!

szóval ne gyere itt nekem olyanokkal, hogy "mit tudsz te arról amiről itt osztod az észt". mindenkinek joga van akkora ordenáré baromságokat bemondani ide, amekkora csak kitelik tőle.

gauche caviar 2010.07.05. 00:33:38

@_Neville: abban mi a liberális te farok, hogy a lakosság egyenlő arányban férhessen hozzá a közjavakhoz? vagy hogy csökkenjenek a társadalmi egyenlőtlenségek, ezzel jelentős feszültségeket levezetve, csökkentve mindenféle polgárháború, stb veszélyét? ehhez nem kell zseninek, társadalomtudósnak, vagy mahatma ghandinak lenni, de még a civilizationban sem kell pro kategóriát elérni, elgendő hozzá a józan ész.
már ha van...

_Neville 2010.07.05. 00:33:49

@_Neville: Ja és ha már nekem nem hisztek, tanulmányozd a Maslow-piramist. Őt azt hiszem a liberálisok is elismerik... :)

prolee 2010.07.05. 00:35:07

@gauche caviar: Mondd, te nem vagy magyar? Mi a bajod a magyarokkal? Csak kérdezem. Mi alapján kategorizálod a magyarokat? Ki a "magyar"?
Nem teljesen értem a kirohanásaidat.

cso zsi 2010.07.05. 00:36:34

Alig egy éve volt a mozikban a "District 9" című film.
Aki kihagyta, mert "ufo"-s film, nézze meg. Alaposan.
Forgatási helyszínért nem kellett messze menni.

gauche caviar 2010.07.05. 00:39:20

@prolee: (mert akire ez nem igaz, az pontosan tudja, hogy itt most neki nincs miért megsértődnie. minden kicsit intelligens embert tudja, hogy általános képek minden népről/rasszról/vallásról/stb-ről kialakulnak, a kérdések csak az, hogy egyrészt ez alapján akar-e valaki (elő)ítélni, CSAK ez alapján képes döntést hozni, valamint, hogy ez a kötelezően/szükségszerűen kialakuló "általánosság-címke" ez mi is lesz. A magyarhoz jelenleg a nagy szájjal ész nélkül óbégató társul. A skótokhoz meg.. A többihez meg amiket írtál. Ez nem jó, de ez van. Akinek van esze az nem pusztán ezen címke alapján ítél. Akinek meg nincs, az még hálás is az ilyen sorvezetőkért.)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.07.05. 00:40:26

@gauche caviar:

Ácsi, a "mi hordáink" kifejezés alatt kikre célzol? Mert az eddigi hozzászólásaid elbizonytalanítanak... Most szólok, ha román vagy, érezd magad leköpve!

Egyébként többféle néger zene van, a közös bennük, hogy kiábrándítóan szar mindahány. Ott van az a tűz körüli ugrándozással egybekötött ungabunga, a csúnyabeszéd, meg az, amikor hajlítgatják a hangokat, de nem úgy, mint az operaénekesek, hanem sokkal bénábban! De most konkrétan arra gondoltam, amit ódivatú kalapban (még a nők is!) adnak elő füstös lokálokban, miközben kisebb-nagyobb bendzsót pengetnek és fújják a rezet...

gauche caviar 2010.07.05. 00:41:31

@_Neville: a liberális nálad úgy tűnik valami nagyon mély sebhely, a rossz princípiuma lehet... bizonyára sokat segít ez úgy általában a tisztánlátásban :)

prolee 2010.07.05. 00:41:46

@gauche caviar: Azt hiszem, nem feltétlenül csak a bőr színével, hanem a társadalmi közjavakhoz való hozzájárulás eltérő mértékével van probléma. Szép dolog a jogegyenlőség, de aki többet ad a közösbe, az magasabb színvonalú ellátást követelhet a közösből.
Természetesen hülyeség ezt rassz alapon elválasztani, de ezt tették.

rds 2010.07.05. 00:41:48

a "fehérek elűzése" és a "farmerek elleni erőszak" olyan jó pc kifejezések.

ha valakinek van gyomra, nézze meg az alábbi linken a fotókat.

www.scribd.com/doc/29733009/Whats-Really-Going-on-in-South-Africa

gauche caviar 2010.07.05. 00:43:32

@prolee: a magyar nekem nem egy minőségjelző hanem egy állapot. van szar angol autó, rossz német focista, vegetáriánus texas-i, antialkoholista mexikói.
fölösleges túlérzékenykedned.

cso zsi 2010.07.05. 00:44:38

@Orbán képét mikortól kell kirakni?:
Pedig van némi igazsága. Bár ma már nemzetinek nevezni egy válogatottat mitől lehet, hogy csak az ország szülöttei, vagy a vérvonal a honos? Mert tán pont Özil, aki ott született, a lengyel nevűeket a szüleik kiskorukban vitték át a határon.
Az említett művészeket szeret(t)em, mindaddig, amíg nem lettek demokraták, és liberálisok.

gauche caviar 2010.07.05. 00:46:42

@"the dragon": ja, román vagyok, csak hobbiból megtanultam geci jól magyarul, hogy hajnalban oszthassam a hülyéket a blog.hu-n, hajnalban.

te nem a négerek zenéjét rühelled, hanem egyfajta zenét. vagy ha eric clapton ragad egy bendzsót, és tolja le neked az oh alabamát, akkor nem mész ki a szobából?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.07.05. 00:47:16

@gauche caviar:

A mi szóhasználatunkban pedig a "néger" egy (nagyon alacsony) minőség jelzője... Szóval felesleges túlérzékenykedned.

cso zsi 2010.07.05. 00:48:07

@"the dragon": A füstöslokálossal nagyon mellé lőttél, illetve annyira mégsem. Az ugyanis eredetileg "európai" zene. Valami kivándorló lengyel honosította meg, ők meg áthangszerelték, és viszonylag fogyaszthatóvá ették a maguk számára.

gauche caviar 2010.07.05. 00:50:09

@prolee: ez hülyeség, te is érzed. ennyi erővel akkor én miért fizessek a közvilágításért ott ahol nem én lakom? minek fizessek óvodáért amikor nincs gyerekem.
a közösbe fizetés azt jelenti, hogy egy adott színvonalat garantálnak mindenkinek, akinek ezen felül kell, az fizet érte. ezért is tartom nagy kamunak a közös tb-ből pörgő csudaellátást. mindig is úgy volt, hogy aki többet akart, az többet fizetett érte.
arra kell észnél lenni, hogy a befizetésekből kell kihozni a legjobbat a lehető legtöbbek felé.

gauche caviar 2010.07.05. 00:51:37

@"the dragon": felőlem úgy niggerezel ahogy édesanyád megtanított.

prolee 2010.07.05. 00:51:50

@gauche caviar:
Félreértettél. Nem érzékenykedem, hanem kíváncsiskodom. Mégpedig azért, mert nem te vagy az első, aki mindenféle megkülönböztetés és előítéletesség ellen úgy lép fel, hogy közben előítéletesen felcímkézi a "magyarokat". Úgy gondolom, ez nem túl taktikus vitastílus és csak hergelésre jó. Éppen elég "mélymagyar" őrjöngés folyik a neten, nem tartom célszerűnek az állandó "hülyemagyarozást".

gauche caviar 2010.07.05. 00:53:40

@cso zsi: (mondjuk, a német válogatott tagjai nem idegenlégiósok valahol, otthon meg tudják őket nézni...) de persze németország nem lehet jó példa az integráció sikerére, mert csak és mert nem és csak.

gauche caviar 2010.07.05. 00:57:40

@prolee: és szerinted mennyi értelme van itt "vitázni"? ez csak egy blog, ahol mindneki belefröcsögi az éterbe a fröcsögni valóját, aztán jól hazamegy, meggyőzés esélye 1000:1-hez, én meg nem erőlködöm.
aki tudni akar, annak ott az internet, utánenéz, felfog, értelmez.
akinek az egész internet erre kevés, mert csak a kurucot nézni, vagy csak szimplán a saját véleményének alátámasztásához keresgél cikkeket, kritikátlanul, azzal sem sok perspektíva van.
felnőtt emberek vagyunk.
zavar az emberek sötétsége, de nem vagyok az istápolós, végtelen odaadásos szeretetszolgálat.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.07.05. 00:59:20

@gauche caviar:

Édesanyám tiszteletreméltó asszony, még sosem hallottam niggerezni! Az mondjuk igaz, hogy kiskoromban kétszer is megmosta a banánt, mielőtt nekem adta volna, elvégre a négerek biztos összefogdosták a koszos kezükkel...

prolee 2010.07.05. 01:06:55

@gauche caviar: Ne támadj, hanem beszélgess velem.
Európai államalakulat esetén egy nép közös fejlődése során jöttek létre a jóléti állam intézményei.
Az idegen kontinensek meghódított területein más volt a helyzet. Odament a fehér ember, saját tőkéjéből a maga igényeinek megfelelően kialakította a jóléti intézményeket, majd a civilizáció égisze alatt szintén saját tőkéből létrehozott jóléti intézményeket alacsonyabb színvonalon és azt tkp. ajándékba adta azoknak, akik nem járultak hozzá, mégis igénybe vehetik. Ők ugyanis nem közösen alakították államukat, sőt eleddig a feketéknek nem is volt igényük kórházra (iskolára, stb.).

Kristl 2010.07.05. 01:11:50

@gauche caviar:
Azért nem jó példa, mert a törökök nem "integrálódnak" hanem kolóniákat hoznak létre ami igen érzékeny pontja a német belpolnak tudtommal.

Az élsportolók szereplése pedig általában nem jó példa, mert csak a kifejezetten elborult rezsimekben nem kaphatnak helyet. Még a mérsékelten elmebeteg Romániában is helyet kapott olykor a magyar is ha tehetséges volt.
Az élsportoló általában más kategória. Mivel fronton van, a felszínt reprezentálja.

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.07.05. 01:21:43

Idelye lenne oda menni és rendet csinálni végre a tökös fehér gyerekeknek ezen az ótvarhelyen!!! És azt az Eszter nevü sunát is nagyon alapossan le lehetne rendezni két rend csinálás között!!!

mokas_gizi 2010.07.05. 01:22:06

@fülzsír:

Ez így igen jól hangzik, csak igen sok fekete illegális bevándorló Európába is ott van...
A másik dolog, hogy az itteni fehér nőknek sokszor bejönnek a néger pasik kipróbálni alapon...

Kristl 2010.07.05. 01:22:56

@Kristl:
visszafelé is ki lehet próbálni. ha találok 2-3 roma és 2-3 zsidó származású mon elismert és megbecsülésnek örvendő v annak örvendett személyt, akkor a magukat liberálisnak vallók elismerik hogy mon az "integráció" míly sikeres, és nincs se rasszizmus se antiszemitizmus?
Csak hogy a német analogiánál maradjunk.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.05. 01:35:36

@kinney: en nem mondtam, hogy az also-kozep kivandorlasa jo lenne, csak azt, hogy tomeges exodusrol beszelni, ma, kicsit butasag. Aki annyira akart, az mar 88-94 kozott lelepett, kozuluk is.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.05. 02:10:54

@vomit: elarulok egy borzaszto nagy titkot. Jo'Burg Gauteng-ben van. Jo'Burgben van a cegek nagy reszenek a kozpontja, a bankok, a biztositok, minde, raadasul a varos korbe van veve gyemant- es aranybanyakkal. Annyi penz van ott, hogy mindenki leszarhat mindent.

Ezzel szemben Fokvarosban szinte lofasz sincs, csak turistak. Nelkuluk szimplan megdoglene. Fokvarosrol a legszigorubb europai normak szerint is tisztara van nyalva, biztonsagos, ha akarna sem tudna senki ilyen blogot csinlani.

Latsz osszefuggesta ket bekezdes kozott?

2010.07.05. 02:38:07

Min vagyunk meglepődve? A Mandela-féle "Rainbow Country" az Invictusban jól néz ki, de amúgy meg tényleg ölik a fehéreket ( a "Kill the Boer" transzparenseket lengető, vuvuzélázó tömegeket persze nem közvetítik).
A farmerek megölésével kihal majd a gazdaság, a nép a shantytown-okba kényszerül és virágzik a drog és a prostitúció. A nagy liberalizmusnak, a túlzott polkorrektségnek ez lett az eredménye.

pudliho 2010.07.05. 02:41:18

@KennyOMG:
a kelet európai provincionális gyökerek (mi itt) vagyunk egy jó páran kiknek a szüleit azért nem vették fel az egyetemre mert felmerült hogy van külföldi rokonuk, vágod ugye ... felmerült a gyanu ! érzed a diferenciát a látható börszín és egy lehetséges távoli rokon között remélem.
Amennyiben van még ilyen szívszorító történeted elolvasom szivesen, csak előtte gondold át kinek tartol előadást a diktatúráról.

Rothstein 2010.07.05. 03:16:58

@AnnaKarenina:
Gondolom ha így gondolod, akkor mi is visszakérhetünk mindenkitől mindent, mert mi meg a németek építettük fel a városainkat. A megszállók Trianon után csak rátelepedtek és mai napig szívják le a lóvét.
Hja, a volt barátnőmmel, aki togoi, éppen erről beszélgettünk egyszer. (Ott egyébként még mindig nagy respektje van a német uralom emlékének, mert igazságos volt, Togo aranykorának is hívják).
Nahh szóval azt mondta hogy a fehérek menjenek haza, az nem az ő földjük. Mire én megjegyeztem hogy jebiga, te mi a faszt keresel akkor itt?
Hat hogy otthon szegénység van meg nincs munka, és ez más ... jaaaaaaaa értem.
Nem akartam vitatkozni, de annyit azért mondtam, hogy nézd meg mi lett Elefántcsontpartból, Angolából, Rhodesiából, Brit-kelet-Afrikából, Oubangi Chariból, Belga-Kongóból ... és lehet még sorolni (ja, Olasz-Szomália) mióta elűzték a fehéreket.

gudmen 2010.07.05. 04:07:32

@gauche caviar:
sokat beszélsz, keveset mondasz..prolee kétszer intézett hozzád kérdést válaszolni egyszer sem voltál rá képes, pedig minden 2. komment a tiéd..
szivesen végig mennék tételesen a sok figyelemre mélto baromságon amit összehordasz, de tul késön van hozzá..

gudmen 2010.07.05. 04:08:43

@gauche caviar:
sokat beszélsz, keveset mondasz..prolee kétszer intézett hozzád kérdést válaszolni egyszer sem voltál rá képes, pedig minden 2. komment a tiéd..
szivesen végig mennék tételesen a sok figyelemre mélto baromságon amit összehordasz, de tul késön van hozzá..

gudmen 2010.07.05. 04:10:23

@gauche caviar:
sokat beszélsz, keveset mondasz..prolee kétszer intézett hozzád kérdést válaszolni egyszer sem voltál rá képes, pedig minden 2. komment a tiéd..
szivesen végig mennék tételesen a sok figyelemre mélto baromságon amit összehordasz, de tul késön van hozzá..

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.07.05. 04:41:24

@pudliho: csak erzekeltetni szerettem volna a guminaciknak (nem kell magadravenni), hogy az altaluk istenitett apartheid lecsapodasa a fasz rosszabbik vegen nem sokban kulonbozott (erzesre) az atkostol.

Illetve de, itt "belephettel a Partba", ott nem hipozhattad ki a borod.

Fehérvár Kapitány 2010.07.05. 06:13:07

A feketék más rasszok nélkül fel tudtak volna építeni egy ilyen országot? És más rasszok nélkül fenn tudják majd tartani?

mehemed 2010.07.05. 06:42:34

@Mercel: Ez csak azért van mert ez a két fajta irritálja normális emnbereket a legjobban.

mehemed 2010.07.05. 06:44:45

@pudliho: vagy csak szimplán hülye volt és igy magyarzázza.

snakekiller23 2010.07.05. 07:13:40

@_Neville:

Hö? Ez nem ilyen mechanikus. A külön kórház és a többi még nem garantálja a békét, annak hiánya meg az erőszakot.

snakekiller23 2010.07.05. 07:15:06

@prolee:

Tehát az apartheid nem is volt annyira borzasztó, mert nálunk is volt már egy ilyen szar diktatúra? Hö?

snakekiller23 2010.07.05. 07:25:26

@baliquez:

Erre a műtrágyás okosságra tudsz adni forrást, mert semmit nem találok róla?

csoko20 2010.07.05. 07:44:46

Gondolom az apartheid alatt a búrok azzal szórakoztatták magukat évtizedeken keresztül, hogy falkába verődve járták a környéket. Kifosztották azokat a csili-vili sárkunyhókat és felkoncolták majd megerőszakolták azokat a jófej, barátságosan mosolygó feketéket.

Hol is tarthatna most Dél-Afrika a fehérek terroja nélkül!

justcase 2010.07.05. 07:58:57

itt elek tobb mint tiz eve...

Dr.Zomboss 2010.07.05. 08:20:47

Azt nem tudom, másnak feltűnt-e, nekem igen, hogy a méltán híres európai kultúra nem jöhetett volna létre más rasszok kizsákmányolása nélkül.Az lesz majd érdekes,mikor benyújtják a számlát,(szerintem jogosan) amit nagyon remélem nem fogok megérni.Akik kurvára el vannak szállva a bőrszínüktől azoknak üzenem, hogy nem sokat tettek érte, meg verjék a seggüket a földhöz, hogy ide születtek.
Akik a kultúrájuktól vannak elszálva, azok gondoljanak bele,hogy amikor európában kunyhóban éltek a népek,akkor a világ fejlettebb részein már elég csinos városokat építgettek.
Annak nagyon örülök, hogy senki nem fasiszta,meg rasszista, még az sem, aki szerint milyen fasza lenne ha a feketék, arabok, sárgák lennének a fehérember rabszolgái.Rögtön ki lehetne irtani a gyogyósokat meg a rokkantakat is,cigányokról, zsidókról nem beszélve.
Aztán ott vannak ezek a balkániak.Az jobbára mind bűnöző meg iszlámista.A szláv népek is elég primitívek, de még valamire lehet, hogy jók lesznek.
Valami shickelgruber nevű elmebetegtől meg a cimboráitól hallottam efféléket asszem.

roki 2010.07.05. 08:49:18

@AnnaKarenina:

Axun jól tudja, a bantu népcsoportok éppen úgy hódítóként érkeztek északról, mint a búrok délről.
A terület őslakói nem a zuluk és egyéb törzsek, hanem a bushman típusú természeti népek, akiket a fehérek nem bántottak, mivel érdekeik nem ütköztek, ellenben a bantu népek nem tudnak velük, az őslakókkal sem kijönni, így azok helyzete ha lehet még rosszabra fordult.

A bantu népek egy-egy helyen kicsit korábban letelepedtek és a fehérek itt-ott visszaszorították őket a természeti erőforrások közeléből, de az általános helyzet az volt, hogy az ipari fejlődés során keletkező prosperitásra a XIX.szd végén kezdtek igazán délre özönleni a feketék.
A fehérek nem engedték be őket az egész országba, hanem az iparvárosok szélén jelöltek ki számukra tartózkodási helyet, pl. Johannesburgban dolgozó idegenből érkezettek számára Sowetót, ahol pedig a lakatlan területekre törzsek érkeztek, ott bantusztánokat alakítottak ki számukra, amiben lényegében függetlenül, a fehérek beleszólása nélkül élhettek a korábbi viszonyaik között.
A mindig felvetődő skandallum, hogy nem engedték az országban utazni a négereket, tehát a fentiek alapján értendő.
A feketék Dél-Afrikában idegenek voltak, bevándorlók, akiket csak egyes területre engedtek be lakni vagy dolgozni és nem őslakók, akiket ezzel alanyi jogaikban korlátoztak volna.

Fehérvár Kapitány 2010.07.05. 08:50:39

@Dr.Zomboss: Nem csak az európai kultúrára jellemző amit leírtál. :-) Nekem az is feltűnt más kultúrák történelmét olvasva, hogy bizony ők is kizsákmányolták a gyengébbeket. Indiánok az indiánokat, afrikaiak az afrikaiakat, ázsiaiak az ázsiaiakat. Sőt a mongol hadjáratok idején ázsiaiak az európaiakat is.

"azta" 2010.07.05. 09:04:46

azta a rohadt!
csak az első részét olvastam a hozzászólásoknak, de az valami nagyon durva! a bársonyos lelkű, hazánkban önmagukat palesztinnak tartó, Dél-Afrika szakértővé átlényegült barmok újra rámutattak mekkora szemforgatók már! éppenséggel még átérezni is képtelenek, nemhogy érteni, hogy jelen blogbejegyzés pont arról szól, hogy milyen kurva nehéz ezt az egészet megítélni, a valóságot átadni - inkább csak próbálkoznak vele. erre itt ez a sok barom, akik miatt a normális párbeszéd lehetetlen, akik nem véleményt ütköztetnek, akiknél nincs pro meg kontra, csak "nigger", igazságos "fehér", stb.... a saját életükben impotens marhák próbálkoznak itt észosztással... szörnyű...

ON:
-ez a Mandela halála=fehérek kisöprése történet számomra újdonság! erről lehetne valami többet?
-nyilván vannak fehér egyesületek amelyek a párbeszédet, békés együttélést, stb. propagáljak. azokkal volt riport?

csoko20 2010.07.05. 09:04:57

@Dr.Zomboss:

A valaki már előttem becsatolta, de a kedvedért újra:

img246.imageshack.us/img246/1624/1211822953rdhaqwn.jpg

És azért ne a fehér ember legyen már a felelős, hogy a kínai fröccsöntött vuvuzela a népi hangszerük.

Dr.Zomboss 2010.07.05. 09:06:16

@Fehérvár Kapitány: Erről szól az emberiség története és ez lesz a veszte az emberiségnek.

Dr.Zomboss 2010.07.05. 09:08:37

Nem attól kell beszarni, hogy szegény búrokkal mi lesz, hanem attól, hogy szegény európával mi történik.Jobban mondva nem kell beszarni,ennyi adatott meg nekünk.

Ezekiel 25,17 2010.07.05. 09:11:35

@bigyobogyo: nem kell hazajönni, köszi, jó helyen vagy ott ahol!

roki 2010.07.05. 09:19:21

@Fehérvár Kapitány:
Az iszlám észak afrikai telephelyekről kb. egymillió európai rabszolgát szerzett be a XVII-XVIII. szd során, még Angliába is elértek, források beszélnek partraszálló, rabszolgákat ejtő hajósokról Welsben.
Végül az USA haditengerészete törte le a rabszolga üzletet az 1800-as évek elején a Földközi-tenger mentén.

A közbeszéd azt tudja, amit számára politikai célok érdekében tanítanak.

A dél-afrikai fekete azt tudja, hogy a gyarmatosító fehérek őt kizsákmányolták, sőt őseit rabszolgának adták el.
Képzeletében meg is jelenik, ahogy Soweto felgyújtott sárkunyhóiban XVII.szd-i fehérek által megbecstelenített nők nyomorított teste perzselődik és éppen férfiakat kötnek rabláncra.

Az európai tőkeellenes balolali propaganda néhol igencsak túlzó, de világszerte elterjedt érvelését most szopják a fehérek Dél-Afrikában.

Idet 2010.07.05. 09:22:40

@kinney: "erős afrikai középosztály", nem biztos, hogy az afrikai (ázsiai, stb.) népekre rá kellene erőltetni az eur-amerikai társadalomszerkezetet. Vagy bármi más eur-amerikai varázslatot. Eltérő fejlődés eltérő megoldásokat igényelne, sztem. Bár, amíg annyi az ásványi kincs Afrikában, nem hiszem, hogy az eur-amerikai társadalmak lemondanának a gyarmatosítás ilyen-olyan-bármilyen válfajáról.

"azta" 2010.07.05. 09:23:37

@csoko20:
és egész pontosan ezzel mit szeretnél mondani?

roki 2010.07.05. 09:24:13

@"azta":

Hehehe,.... fehér egyesületek, akik a párbeszédet és békés együttélést propagálják.

Tudod, fronton, pergőtűzben ritka a békeaktivista. Az a hátországban tenyészik.

Ezekiel 25,17 2010.07.05. 09:25:14

@roki: Ott a pont!

Mindenki osztja az észt jobbra-balra, de alig tud valaki valamit az ország történelméről. Az őslakosság Dél-Afrikában a hottentotta nevű nép (és rokonai) illetve némely helyeken a busmanok.

Amikor a búrok megéreztek az 1600-as évek közepén, először csak a Fokföldi területekre telepedtek be, ahol az akkori viszonyokhoz képest elég jól kijöttek a helyi négerekkel, sőt keveredtek is velük. Az ő utódaik a ma is külön népcsoportnak számító, az afrikánerekkel jól kijövő, színesek.

A búrok az 1800-as évek elején kezdtek el északkeletre vándorolni Transvaalba, Oranjeba és Natalba; ahová épp akkor kezdtek bevándorolni a zulu törzsek is. Tehát a ma ott élő négerek kb. annyira őslakosok ott, mint én. Semennyire.

roki 2010.07.05. 09:29:54

@Idet:

Az európai társadalmak jórészt átengedik Afrikát Kínának, hogy az aknázza ki az erőforrásokat a maga korántsem patyolat eszközeivel.

A komoly gond ez lesz, a képződő középosztályok ázsiaiakból fognak állni, mint ahogy Dél-Afrika esetében a jelentős számú indiai normál körülmények között inkább esélyes lenne az államot üzemeltetni tudó középosztály tagjává válásra.

A jövő érdekes dolgokat is hozhat még a feketék számára, az ázsiaiak konjunktúrája miatt.

"azta" 2010.07.05. 09:38:11

@roki:
most pergőtűz van?
elképzelésem szerint még éppen előtte járhatnak. gondolom, hogy ilyenkor mindig akad egy (nyilván nem túl nagy taglétszámú) akármilyen szervezet, amelyik hisz és próbál tenni a békés megoldás irányába.
ez miért volna lehetetlen?

roki 2010.07.05. 09:42:40

@Sawyer_:

Hát ja, nekünk európainak minden fekete egyforma.
Lényegében a már korai időkben fehérekkel együttélő bantu csoportok számára az északról özönlő, mostanra a többséget képező, saját antikulturájukat meghonosító feketék épp olyan kellemetlenek, mint a fehéreknek.

Az európai baller nagyokosok sem nem PC-k, sem nem korrektek nem voltak, amikor Mandeláékat a szabadság és igazságosság bajnokának tüntették fel, ellenben nagyon jól segítette a "Békeharcot", politikai ellenfeleik legyűrését Európában és Amerikában.

roki 2010.07.05. 09:54:59

@"azta":

Dél-Afrikában már pergőtűz van a fehérek számára. Egyszerűen képtelenek élni abban a hatalmas bűnözésben, ami körülveszi őket, a számukra kedvezőtlenné vált politikai és gazdasági klíma mellett.
Szebb életre vágynak, mint ami ott kilátásként körvonalazódik.

Óvatos becslések szerint 800.000-en hagyták el az országot és pl., most van Hollandiában porondon, hogy ismerjék el, hogy a búroknak joguk van visszatelepedni valamikori őseik földjére.
Európa baloldalának itt érhető tetten a pofátlansága, mert nem akarják elismerni ezt a jogot, afrikai bennszülöttnek tekintik őket és nem európainak, aki gyarmatosított.
Telepednek a Commonwealth országaiba is apránként, de az a helyzet, hogy komoly tőkéscsoportok érdekeltek az ottani gazdaságban, így a szükséges váltás felfejlődéséig nem igen szeretnék elengedni a fehéreket. Ennek következtében a mérvadó körök inkább elzárkózóak, mind az újrakezdést máshol segíteni akaró módon állnak hozzájuk.

A feketék bűnözése olyan mértékűvé vált --igaz, nem csak a fehérek ellen irányul--, hogy abban képtelenek együttélni hosszú ideig.

Nzoltan 2010.07.05. 10:15:24

@gauche caviar:
Csak jelzem, hogy az embernek illik beáraznia magát. Hogy honnan is jött, hová tartozik? Mert ha polgárháború lesz (idővel akár esélyes is lehet), a magyar cigányság szemében te paraszt maradsz, hiába harsogod hogy te jóbarát vagy, ott ez nem játszik. Példáért nem kell messzire menni. Gondolom rémlik még a 15 évvel ezelőtti balkán válság?
Ha eljön az idő, akkor ki mellé álsz, a családod vagy a "barátaid" mellé? Hagyjuk ezt a mindenki a haverom dumát. Ahhoz két fél kell. Te csak az egyik vagy.

wpet 2010.07.05. 10:24:00

@roki:

Egyetértek, bár nagyon finoman fogalmazol.

Olvasnivaló mindenkinek:

www.africancrisis.co.za/Article.php?ID=47276&

"azta" 2010.07.05. 10:31:35

@wpet:
gondolom azért ha vérbe fagyott feketéket láthatnál, az örömmel töltené meg a kis érzékeny lelkedet! fasznak linkeltek már be ilyeneket?

AnnaKarenina 2010.07.05. 10:38:54

@roki: Nem vagyok szakértője Dél-Afrika, vagy általában Afrika történetének. Afrikában nem európai értelemben vett országok voltak, hanem törzsi területek, de ettől még mindenhol éltek ott őslakosok. Gondolom, hogy a XVII. században létrejött Fokváros holland település még nagyobb valószínűséggel szolgálta az Afrikát körülhajózókat, mint a gyarmatosítást. Aztán jöttek az angolok is és a búrok el kezdtek beljebb vándorolni, ami a zulukkal és az egymással is folytatott háborúkhoz vezettek.
Lehet mondani, hogy az európaiak nélkül ott nem lett volna semmi, de abból tudták a gazdagságukat megalapozni, hogy Afrika ásványkincsekben leggazdagabb részét találták meg maguknak. Szerintem a feketék igen jól ellettek volna ott a gyémánt- és aranybányák nélkül is.
Afrikának egészében ez lett a sorsa, ami értékes volt, azt a gyarmatosítók kiaknázták, a feketéket hagyták abban, amiben voltak, vagy még lejjebb taszították őket. Mire az afrikai országok az 1960-as években tömegesen függetlenné váltak, már nem sok minden maradt meg nekik. Sőt, mivel az országhatárok nagyon sok helyen követték a gyarmatosítók kormányzati határait, garantálták az etnikai konfliktusokat is.
Az apartheid törvényekhez meg annyit, hogy egyszerűen csak a fehéreknek voltak jogaik, a feketék meg teljes kiszolgáltatottságban, szegénységben és megalázásban éltek.

Nzoltan 2010.07.05. 10:39:44

@"azta": Jobb, ha mindenki tisztában van a valósággal. vannak dolgok amiket látni kell minden oldalról. Nem vezet semmi jóra, ha homokba dugjuk a fejünket. Az jelenleg mellékes, hogy kik az6 áldozatok Az a fontos, hogy kik az elkövetők.

Senki nem jár örömtáncot ha valaki meghal, föggetlenül a bőrszinétől. de elárulom, hogy magyarországon is vannak ilyen brutálisan elkövetett büncselemények, legfeljebb nem verik nagydobra.

Nzoltan 2010.07.05. 10:46:39

@AnnaKarenina: nemsokára Kína fogja balázni afrikát. Így jártak. Az afrikaiaknak nincs kulturális fölényük, márpedig anélkül nem lehet egybekovácsolni őket. Ki vannak szolgáltatva a helyi kiskirályoknak. De őket a kínaiak fogják rendbe tenni. Nem másért, a termőföldért.

"azta" 2010.07.05. 10:49:01

@Nzoltan:
aha! ha leírják, akkor is tudomásul lehet venni. de hogy Ti innen Magyarországról egész pontosan mit is akartok kiegyenlíteni, a mérleget miért is akarjátok D-A-ban mozgatni, hogy az ottani valóság (ill. annak egy v. több részlete) miért vált ki bennetek ilyen indulatokat... mondanám, hogy rejtély pedig nem az...

Nzoltan 2010.07.05. 10:57:15

Egyébként sokszor eszembe jut,:

Kedves szabadságharcosok és emberjogi aktivisták! A napi acsarkodás után ugye milyen jó leülni az ázsiából származó rattan fotelbe, bekapcsolni az indiában szerelt, afrikai nyersanyagokból készített laptopot és fórumaozni egy nagyot? Közben a teszkóban a bagóért vett harmadik világban termesztett élelmiszereket enni?
Ne legyetek képmutatók. Azért tudtok mindenkinek pofázni pénzért a semmiről, mert a jólétet nektek is a harmadik világ teremti meg!

wpet 2010.07.05. 10:57:31

@"azta":

És milyen kurva nagyot tévedsz. Olvasd át az egész honlapot, van ott sok minden más is, csak rá kell szánni az időt, hogy megismerd.
Még egyszer: a feketék fehérek elleni könyörtelensége csak egy kis szelete az egész, egyébként egyre inkább erőszakossá váló dél-afrikai társadalomnak.
Találsz ott bűnügyi infókat és statisztikákat 1970-től napjainkig.
Először olvass, utána lehet ugatni.

Nzoltan 2010.07.05. 11:01:42

@"azta": Gondolom nem láttál még közuti balesetet. Egyenesben más, mint amikor a hírolvasó elejt két mondatot a tévében.
Le is vonja az ember a konzekvenciákat.

"azta" 2010.07.05. 11:07:38

@Nzoltan:
ok! én kiszálltam! nézegessetek halottakat, mert az tanulságos, magyarázzátok meg, hogy mekkora barom vagyok, mert én meg nem így akarok tanulni... ehh! és hogy én mit és mennyit láttam... kisapám! tunkoljatok!
véres hétfőt, sok okosságot! én ráuntam!

AnnaKarenina 2010.07.05. 11:21:55

@Nzoltan: Nem tudom, mi az a kulturális fölény, még pedig azért, mert nem tudom, hogy lehetne kultúrákat összevetni.
Inkább arról van szó, hogy hatalmi alapon rá lehet erőltetni népekre, népcsoportokra az övéktől idegen kultúrát. Jó példa erre a busmanok esete, akik igen jól ellennének a civilizáció áldásai nélkül is, de hát az ő földjeiken is vannak értékes bányaterületek. Ők a maguk kultúrájában boldogok (érdekes :), mintha ezzel mi is így lennénk), mi meg értékelhetnénk őket ezért.

Nzoltan 2010.07.05. 11:23:18

@"azta": Nem arról van szó, hogy mindig kell. De ha a témába vág akkor érdemes.
Mindenesetre jó tudni, honnan jön a hambi a mekibe. És akkor el tudod dönteni, akarod-e vagy sem?

Nzoltan 2010.07.05. 11:28:51

@AnnaKarenina: Magasabb kulturával erősebb civilizációt lehet építeni. Görögök, Róma, Egyiptom, stb.
A busmanok elvoltak magukban, míg nem kerültek szembe egy erősebb civilizációval.

roki 2010.07.05. 12:36:20

@AnnaKarenina:

>>"Szerintem a feketék igen jól ellettek volna ott a gyémánt- és aranybányák nélkül is.
Afrikának egészében ez lett a sorsa, ami értékes volt, azt a gyarmatosítók kiaknázták, a feketéket hagyták abban, amiben voltak, vagy még lejjebb taszították őket. "

Haló,.... épp, most tárgyaljuk, hogy a benga nagy feketék, a bantuk éppen, hogy nem voltak ott, hanem pici hottentotta és busman típusú gyűjtögető népek lakták igen nagyon gyéren a területet.
Az észak felé, elsősorban mezőgazdasági termelést kiterjesztő fehérek ezekkel nagyon is jól elvoltak, nem zavarták egymást.

A benga nagy feketék azért vannak nagyon jól el, mert a fehérek mezőgazdálkodása óriási és nagyon olcsó élelmiszeralapokhoz vezet amit megehetnek, a fehérek fejlett gyógyászata pedig életben tart milliónyi csecsemőt, ami a feketék között jól el lenne..... temetve.

Az állatatrtó bantuk délre vándorlása mögött is a fehérek túlképzett orvosainak 'hibájából bekövetkező népszaporodás áll, ők új legelőket kerestek a teheneiknek.

Lényegében a fehérek távozásával feltehetőleg meg fog oldódni a világ rendje hosszú távon, néhány milliónyian megmakkannak és jónapot.
Helyreáll a bantu, állattartást preferáló törzsi civilizáció és a környezet eltartóképességének az egyensúlya.

roki 2010.07.05. 12:41:44

@Nzoltan:

"Közben a teszkóban a bagóért vett harmadik világban termesztett élelmiszereket enni?"

Ezt megcáfolnám, világpiacra kerülő élelmiszert a fejlett világ termeli, elsősorban USA és Kanada, de felsorakozik EU, Brazília és Argentína, valamint a cairns-i csoport egyéb tagjai, pl. Magyarország, ÚjZéland.
A harmadik világ általánosan élelmiszer importőr pozícióban van, ott a lakosság túlszaporodta az országok élelmiszertermelő képességét.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.07.05. 13:31:47

@csoko20: :D

A kérdés tehát az: miután technológiailag túlhaladtunk egy civilizációt, jogunk van-e erősebb kutyának lenni? Milyen pro és kontra érvek vannak a két oldalon?

Ami tény, hogy a faji identitásunk feladása szelekciós hátrányt jelent.

pinotnoir_777 · http://murtzi.blog.hu/ 2010.07.05. 13:35:33

Arról olvasni, hogy 94 óta kb 800-900 ezer fehér menekült el Dél-Afrikából. Kb mennyi maradt még?
Lehet tudni hogy arányaiban melyek a fő célországok?
Úgy hallottam egy ismerősömtől, hogy a debreceni menekülttáborban is vannak ilyenek, erről hallott valaki?
Szerintem sok magyar falu jól járna(megmenekülne) ilyen betelepülő búr parasztcsaládokkal.

wpet 2010.07.05. 13:50:14

@pinotnoir_777:

A kb. 45 milliós lakosság 11%-a fehér, búr vagy angol. Az a helyzet, hogy a elég sok féle szám van fent a neten, és nem lehet hinni a hivatalos(dél-afrikai)adatoknak.

wpet 2010.07.05. 13:58:03

@pinotnoir_777:

A YTube-on számtalan videó van erről, többek között a DA-i fehér szegénységről, az elüldözött/megölt farmerek földjeinek jelenlegi állapotáról, a városi szegény feketék kilátástalanságáról.
Mivel a farmerek számára elég hasonló a helyzet, mint Zimbabwében, ezért sokan a szomszédos államokban(pl. Botswana) vagy távolabb (pl. Nigériában) próbálnak szerencsét.
Vagy megpróbálnak "hazajutni" Hollandiába, ahol nem nagyon kapkodnak utánuk.

roki 2010.07.05. 14:05:21

@pinotnoir_777:

Nem kizárt, hogy vannak afrikaansok Debrecenben, hiszen most is él ott vagy 30-40.000 magyar, zömmel '56-os, sőt a 3 millás kitántorgáskor is vetődtek oda.

Tanuljanak gőzerővel magyarul, hazudjanak egy magyar tantikát és kérjék az állampolgárságot, mint magyar.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.07.05. 15:14:21

@"azta": "a saját életükben impotens marhák próbálkoznak itt észosztással... szörnyű..."

Hasznos dolog az önkritika....
Ha magadra ismersz és tanulsz belőle...

wpet 2010.07.05. 15:31:25

@roki:

Ja, és állítólag Új-Zéland, Ausztrália is szerepel az elmenekülő búrok új hazája között.

gabenito 2010.07.05. 15:32:33

Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország.

gastro vazze 2010.07.05. 17:05:10

@Fehérvár Kapitány: noigen. volt valami sztori a japókkal, akik rabszolgaként tartottak más húzottszeműeket, valami Korea, meg Kína nevű helyek voltak ezek!:)

Shikaka 2010.07.09. 23:42:34

Most láttam a filmet a spektrumon, néhány megjegyzés.

1.
a blogra ráférne egy moderátor...

2.
a filmben többször történt hivatkozás az apartheidre, de rosszul. Legalábbis a filmben úgy tűnt, hogy az _apartheid célja_ a négerek elnyomása lett volna.
Ez így nem helyes, ugyanis ez _következmény_. Az apartheid célja az afrikánerek életszínvonalának növelése volt.
Magyarul a brit származású vezetés szövetségest választott, a csóró afrikáner és a csóró néger közül. Kis különbség, de fontos.

3.
az orániai beszélgetések nácis részei azért kicsit 'freitamásosra' sikerültek. Miért kellene tudnia egy dél-afrikainak, hogy a nácik hány zsidót öltek meg?
A világ nem Európa körül forog! Egy átlag magyar nevetségesnek hiszi, hogy Bukarestet össze lehet keverni Bukaresttel.
Ehhez képest 95% nem tudná, hogy Togo fővárosa micsoda, vagy hogy mikor volt a második angol-búr háború.
Szerintem elég olcsó húzás volt a tanárnő (?) szerencsétlenkedésére így rárepülni és mögé látni valamit.

Alapvetően tetszett egyébként a film, hogy merészebbek a készítők, mint az átlag.
Gratula!
süti beállítások módosítása