Megerkeztunk az egyik keleti bazisra, de ez meg mindig nem a vegallomas. Elvileg holnap repulunk tovabb a hegyekbe a csapatokhoz. Csuszott a gepunk az idojaras miatt (por, para, kod, felho, gyakorlatilag nem mernek felszallni), konvojjal meg nem akarnak elinditani, mert tulsagosan veszelyesnek tartjak az utmenti aknak es a konvojokra kilott raketak miatt. Tegnap vacsoranal egyetlen jotanacsot kaptunk egy regota szolgalo tiszttol: fly! Tehat veletlenul se keljunk utra katonai konvojjal, kizarolag repuljunk, az sokkal biztonsagosabb, o az osszes baratjat konvojban vesztette el. Nem mintha nem eppen ebben a regioban tortent volna par eve az amerikai hadsereg legtragikusabb legi katasztrofaja, kilottek egy gepet, mindenki meghalt, tizenhatan. Mindenesetre egy vedett konvoj (nem a hadserege) Kabulbol Bagramba (ez korulbelul 50 kilometer) legalabb tizezer dollarba kerul. Nekunk meg egyszer meg kell tennunk majd ezt az utat, amikor bucsut intunk az amerikaiaknak, de szo sincs konvojrol, ugyanugy megyunk, ahogy jottunk, ugynevezett low profile vedelemmel, azaz helyi auto, helyi sofor, ket testor, repeszallomeleny helyi ruha alatt es kendo a feher fejunkon.

A bazis, ahol most vagyunk, baratsagosabb, mint a nagy bagrami, ahonnan legutobb jelentkeztunk. Itt csak nehany ezer ember el, es Burger King sincs:)

Anyam tobbszor megkerdezte, hogy megis mi a feszkes fenenek megyunk mi Afganisztanba? Hiszen ez otthon senkit sem erdekel, masreszt mar annyi riporter megjarta, nincs semmi uj. Ez a duma, valojaban csak felt, de az nem erv, noha termesztesen megertem. Ami viszont az annyi riportert illeti: a legtobb - tisztelet a kivetelnek (van harom - 3 - Magyarorszagon) a repuloteren bevagja magat egy autoba, elszaguld a magyar bazisig (kozben elmondja a kameraba, hogy ez most nagyon veszelyes, a mult heten is felrobbant egy auto), a kosszolgalati riporter az aktualis magyar hadugyminiszter kezfogasat mutatja a katonakkal, a kereskedelmi riporter a sajatmagukon rohogo kihurcolt sztarokat (hires ember szokatlan szerepben - yeah!), a lenyeg, hogy egyikuk sem mozdul ki a bazisrol, egyikuk sem beszel sem igazi katonakkal, akik harcolnak, sem igazi afganokkal, legfeljebb a keritesrol innen felveszik, hogy mi van a keritesen tul, es ez nekik, es ez otthon Afganisztan. Na, ezen tv-musorok lattan nem csoda, ha Afganisztan otthon senkit nem erdekel, csak hat nem Afganisztan nem erdekel, hiszen arrol nem tudni, hogy milyen, hanem a celeb-bohockodas es a politikus-pr terepruhaban. Ez minket sem. Ezert vagyunk itt.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr731706162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása