Helikopterrel athoztak minket egy masik bazisra, hat kilometerre vagyunk Pakisztantol. A kozos hatarszakasz a Kunar nevu regioban (a dzsihad bolcsoje, ahogy a helyiek hivjak, Nagy Sandortol az indiai birodalom seregein es az oroszokon at az amerikaiakig senki sem tudta bevenni, annak idejen ezeket a hegyeket bombaztak az amerikaiak, amikor azt gondoltak, erre van Bin Laden, akit ugye azota sem talalnak, ahogy a tobbi most wanted terroristat sem, de hogy ezekben a hegyekben vannak valahol, azt tudjak, mert itt tuntek el, a masik oldalon meg nem tuntek fel, ma egy digitalis terkepen tartottan nekunk bemutatot a tisztek, egy gombnyomasra megjelent 20 most wanted terrorvezer a terkepen a hegyekben, de ennel pontosabban nem tudjak meghatarozni, ki merre van, most az egyetlen cel, hogy a Kunar folyohoz ne engedjek le a talibokat, fenn tartsak oket a hegyekben, es megerositsek a lenti tarsadalmat annyira, hogy ha visszajonnek a talibok a hegyekbol, ellen tudjanak allni, sajat labukon - nekunk is elegge remenytelennek hangzik, de itt valtig allitjak, hogy ez a nyero strategia, nem legyozni az ellenseget, hanem megerositeni a nepet).

A hosszu elso mondat utan: az itteni katonak szerint Pakisztanbol csak azert atjonnek terroristak, hogy ezt a bazist lojjek, naponta egy-ket raketa becsapodik. Az egesz bazis tele van homokzsakokkal es bunkerekkel, az instrukcio a kovetkezo volt: vegyetek le a mellenyt meg a sisakot, es futni sem erdemes, ha eltalalnak, teljesen mindegy, meghaltal, de jo esetben szerencsed van, ugyhogy aludj tovabb mint egy kisbaba!

Tobbet nem irhatunk, a bevetesek, a szallas, az esetleges akciok, amelyekben reszt vehetunk... minden szigoruan titkos.

Elvileg a ho vegen atmegyunk ket hegy koze, egy volgyben fekvo tamaszpontra, ez mar nem is bazis, hanem amolyan kihelyezett helyorseg, allandoan lovik, fogat mosni is csak ejszaka lehet, mindenesetre csak nehany napot toltunk majd ott. Aztan par nap Kabul a tervek szerint, legkesobb onnan igyekszunk jelentkezni.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr481710272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása