Eszter es Andris telefonos beszamoloja alapjan:

Eszter es Andris mar ugyanazon a bazison van. Andrist ledobta egy helikopter, de a vartnal korabban, ugyhogy egyedul talalta magat egy homokzsakokkal es szogesdrottal korbevett leszallopalyan. Valahogy elvanszorgot negyvenkilos csomaghegyevel az ebedloig, megreggelizett, majd megvarta, amig Eszter folebred a targyaloban (vegul itt kapott szallast egyetlen nokent a tamaszponton), es beszamolt neki elso haborus seruleserol: meg az elozo bazison a katonakkal valo tabortuzes mulatozas kozben belelepett egy szogbe:-) Nevetseges, hogy igy sebesul meg Afganisztanban, de jobb, mintha maskepp. Tetanuszt meg Etiopia elott kapott, a masik het-nyolc kombinalt oltassal egyutt, ugyhogy csaladtagok es rajongok: no para!

Meg akkor is no para, ha megerkezese utan korulbelul masfel oraval mar egy katonai konvojjal a pakisztani hatar fele tartott, ahol a pakisztani hadsereg akciojat biztositottak az amerikai katonak. A cel az volt, hogy a talibok ne jussanak at Afganisztanbol a tobbiek segitsegere. A Hammerekbol kiszallva iszonytato hegymaszas kovetkezett, a hegygerincre hagva fol tobb talib tuzeloallast talaltak: kovekbol es sziklakbol nemcsak rejtekhelyet, hanem professzionalis celzorendszert epitettek maguknak ezek az egyebkent rendkivul kepzett harcosok, innen lovik az amerikaiakat, meg a helyieket is gyakran, hajszalpontosan elhelyezett koveket hasznalva a celzashoz... Mielott elindultak lefele, az utolso pillanatban talaltak meg egy ilyet egy masik hegy tetejen, innen kezdve folyamatosan egymast fedezve kellett leereszkedni a hegyrol...

Eszter helyi falvakban, a bazarban, egy noi klinikan es meg rengeteg helyen forgatott az elmult napokban, peldaul Afganisztan egyetlen "diplomaosztojan" is, ahol a friss szakmunkas diplomasok legnagyobb oromere o volt az elsoszamu latvanyossag, az osszes gyerek koresereglett, eletukben nem lattak meg voros not, se kekszemut, hat meg lepel nelkul! Gyakorlatilag ugy erezhette magat, mint egy rocksztar, orakon keresztul folyamatosan fenykepeztek, szolitgattak, kacsintgattak ra, a vegen az amerikai parancsnok felvetette az egyik helyi vezetonek, hogy kettos mercevel mernek: elvarjak, hogy a katonak lesussek a szemuket, ha szembejon veluk egy muszlim no, mikozben most, hogy ok hoztak ide egy not, igy viselkednek vele:)

Keszult interju a helyi vallasi vezetovel, nyilvan maskeppen beszelgetett a kamera elott, mint amikor a hivei elott predikal a mecsetben, de igy is felvazolta: mindaddig, amig az amerikaiak a helyieket segitik (most mar alapveten tenyleg ez tortenik Afganisztan nagy reszen, a harc masodlagos, a vegso cel meg a kivonulas 2013-ban), addig rendben van a katonai jelenlet, de mihelyst ugy erzik, hogy Afganisztan ellen vivnak haborut, es nem Afganisztanert, azonnal kihirdetik a dzsihadot.

Kozben egy amerikai katona dalokat ir, es estenkent gitarozik, megkomponalta az afganisztani adas zenejet. Ennek a mar kilenc eve huzodo haborunak a tortenetet is mintazza ket dala, az egyiket reges regen irta: Battleground of Freedom (Szabadsag Csatamezo), egy tegnapelott irt szamanak a cime: I'm Going Home (Hazamegyek), es tenyleg, ma mar csak azert van itt, azert harcol, az hajtja nap mint nap, hogy o es a tarsai is tuleljek, es hazajussanak epsegben.

Eszter es Andris ma indul vissza Kabul fele.

U.i.: Telefonos bejelentkezes varhato a Jazzy Radio Weekend cimu musoraban szombaton, az etiopiai adas elott. Beharangozo video: www.spektrumtv.hu

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '217136951693260', autoLogAppEvents : true, xfbml : true, version : 'v10.0' }); };
-->

A bejegyzés trackback címe:

https://onthespot.blog.hu/api/trackback/id/tr951724519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása